Opskrifter på de lækreste chokoladekager.
Lagkager og roulader
Chokoladekagen Black Magic stammer oprindeligt fra det amerikanske chokolademærke Hersheys. Opskriften står bag på deres kakaopulver og stammer helt tilbage fra 1960. Kendetegnet for en Black Magic chokoladekage er ingrediensen kaffe. Kaffen fremhæver nemlig kakaosmagen i kakaopulveret, og er også med til at give kagen den meget mørke, næsten sorte farve. Idet kagen indeholder både mælk og olie er en Black Magic typisk svampet og våd. Den kan dekoreres på mange forskellige måder. Mange vælger at dele kagen i to og smøre et lag chokolademousse i midten. Kagen har en dyb og rig smag af chokolade samt en farve der lægger sig tæt op af sort - deraf navnet "Black Magic".
Hvis du ønsker at gå uden om gluten når du bager chokoladekage er der forskellige måder at erstatte hvedemel på. I denne opskrift på glutenfri chokolade har vi erstattet hvedemel med rismel, havremel og kartoffelmel. Andre erstatningsmuligheder kan være mandelmel og majsmel. Her finder du en samlet oversigt over vores glutenfrie opskrifter.
Skærekager
Skærekager
Der er mange muligheder for fyld til chokoladekager. For eksempel kan chokoladekager fyldes med chokolade stykker i enten mørke, lyse eller hvide chokoladestykker. Hvis du holder af karamel er det også rigtig lækkert at bruge karamelstykker som fyld. En anden lækker variation af chokoDer er mange muligheder for fyld til chokoladekager. For eksempel kan chokoladekager fyldes med chokolade stykker i enten mørke, lyse eller hvide chokoladestykker. Hvis du holder af karamel er det også rigtig lækkert at bruge som fyld. En anden lækker variation af chokoladekagen er at flække den i to dele og bruge en lækker, luftig mousse som fyld, fx, eller karamelstykkerjordbær moussechokolade moussevanilje mousse. Her kan du finde nogle af vores lækreste opskrifter på chokoladekage med fyld:ladekagen er at flække den i to dele og bruge en lækker, luftig mousse som fyld, fx jordbær mousse, chokolade mousse eller vanilje mousse. Her kan du finde nogle af vores lækreste opskrifter på chokoladekage med fyld:
Skærekager
Skærekager
Her har vi samlet nogle gode tips til når du bager chokoladekage.
Hvis du bager chokoladekage med stykker af chokolade og karamel skal du være opmærksom på, at fyldet er tungere end kagedejen, og vil derfor altid synke en smule ned i bunden af kagen. En god måde at forsinke det på, er at vende chokoladestykker og karamel i lidt af melet eller kakaoen inden de blandes i kagedejen. Det vigtigste er imidlertid at blande chokolade- og karamelstykker i dejen lige inden den hældes i formen. Sæt dernæst straks kagen i ovnen, da du ellers risikerer at fyldet når at synke helt ned i bunden af kagen og bliver branket.
Ingredienserne i opskriften afgør, om chokoladekagen bliver svampet og våd eller luftig og fast. Ønsker du en luftig chokoladekage skal du piske luft i dejen ved at piske stuetempereret smør, sukker og æg i lang tid. Dernæst vender du forsigtigt de tørre ingredienser i. Vær varsom med at bage den luftige kage for længe, da den lettere kan føles tør. Ønsker du en mere svampet chokoladekage skal du røre smeltet smør eller olie og chokolade direkte med de tørre ingredienser. Denne type kage har som regel en længere holdbarhed da den føles saftig i længere tid.
Den gode chokoladesmag kommer selvsagt fra chokoladen, og jo bedre kvalitets chokolade du anvender desto bedre bliver smagen. Så hvis du gerne vil bage en vaskeægte chokoladebombe så gå ikke på kompromis med kvaliteten af chokoladen. Hvis du skal bruge en mere børnevenlig chokoladekage med en mere mild chokoladesmag kan det være en god ide at bage kagen med kakao.
Skærekager
Skærekager
Cupcakes og muffins
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Skærekager
Skærekager
Skærekager
Skærekager
Leder du efter en lækker og sjov chokoladekage til børnefødselsdagen? Find inspiration til en sej fødselsdags chokoladekage herunder.
Småkager og petit fours
Skærekager
Småkager og petit fours
Cupcakes og muffins
Skærekager
Skærekager
Opskrifter på de lækreste chokoladekager uden animalske ingredienser.
Cheesecakes
Lagkager og roulader