Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bagetips

Uanset om du er nybegynder eller en rutineret bageentusiast er der mange ting, der kan påvirke et godt bageresultat. Her på siden har vi samlet en række gode råd, så din bagning bliver en succes.

Hvis du leder efter gode råd til brug af dekorationsfondant, har vi samlet en række nyttige tips på siden Tips til brug af dekorationsfondant.

Hvis du leder efter gode råd til syltning, har vi lavet en hel side med tips til syltning, som ruster dig til at gå syltesæsonen i møde.

Generelle bagetips

Bagetips-generelle-bagemiljø

Læs opskriften nøje, og vær præcis ved afmåling af ingredienser.

Smør bageformen godt. Du kan også bruge bagepapir, så du undgår, at kagen ikke slipper formen.

Tænd ovnen i god tid.

Mærk altid efter med en gaffel, strikkepind eller kødnål, om kagerne er færdigbagt. Stik den helt ned i midten af kagen. Så længe der sidder dej på, er kagerne ikke færdige. Du kan også se, at kagen er færdig ved at den slipper kanten på formen.

Husk, at alle bagetider er vejledende og kan variere fra ovn til ovn og med størrelsen på bageformen.

Hvis kagen synker sammen på midten, kan årsagen være for meget hævemiddel, for lille form, for kort bagetid eller for kold ovn når kagen sættes ind.

Hvis kagen sprækker på overfladen, kan årsagen være for meget hævemiddel, for meget dej i formen, for tør eller for fugtig dej eller for høj temperatur.

Hvis æggehviderne ikke bliver stive når de piskes, kan årsagen være, at piskeriset eller skålen ikke var rene, at æggene var for gamle, at æggene var for kolde eller at hvide og blomme var delt ordentligt.

Hvis smør står angivet som ingrediens i opskriften, skal du bruge "rigtigt" smør, frem for smørbare blandingsprodukter, for at få det bedste bageresultat.

Dekorerede kager bør opbevares i køleskabet.

Hvis man ikke har en sprøjtepose, kan man anvende en frysepose og klippe et lille hul i hjørnet. Det fungerer ganske godt i stedet for en sprøjetpose.

En rørt kagedej til en lækker skærekage

Bagetips-rørt-kagedej-banditkage

En skærekage er klassikeren, der altid vil vække glæde hos store og små. Af rørt kagedej kan du lave lækre skærekager med mange muligheder for at pynte med flotte dekorationer. Og så er den rørte kagedej rigtig god til når man bager sammen med børn, fordi dejen er nem og hurtig at røre.

En klassisk, rørt kagedej  indeholder typisk fedtstof, sukker, æg, mel og bagepulver, som angivet i din opskrift. Dejen hældes i en smurt kageform og bages i ovnen. Du kan naturligvis give din kagedej alverdens smagsvarianter med fx. kakao, nødder, frugter, chokoladestykker, bær og aromaer.

Husk, at rørt kagedej skal i ovnen direkte efter tilberedningen, da bagepulveret begynder at virke når du hælder det i dejen.

Gærdej til friske morgenboller eller lækkert brød

Bagetips-gærdej-fastelavnsboller

En god gærdej er uundværlig blandt bageentusiaster. Den kan nemlig bruges både til sundt morgenbrød, søde eftermiddagsboller og meget andet.

En klassisk gærdej består af mel, gær, fedtstof, sukker og evt. æg. Dejen skal æltes godt igennem inden du sætter den til hævning. Se hævetiden i din opskrift.

Mørdej til en lækker tærte

Bagetips-tærte

En mørdej bruger du til fx. hjemmelavede tærter - uanset om det er søde tærter til kaffe eller madtærter.

En klassisk mørdej består typisk af mel, sukker, fedtstof og æg. Den skal rulles ud på et rent køkkenbord inden du lægger den i en smurt tærteform. Husk også at drysse lidt mel på bordet inden du ruller dejen ud, så den ikke sidder fast på bordpladen.

Lagkager

Bagetips-lagkage

Lagkagebunde:
Under bagning kan lagkagebunde ofte hæve mere på midten end i siderne. For at få ensformede lagekagebunde skal du kun smøre bageformens bund med fedtstof - ikke siderne.

Hvis lagkagebundene skal deles er det nemmest at dele lagkagebundene med en brødkniv dagen efter de er bagt. Lad bundene ligge fladt på bagepapir mens du med brødkniven deler bundene.

Lagkagefyld:
Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag er danskernes foretrukne kagecreme. Den er nem at tilberede, og den smager skønt af vanilje. Kagecreme med vaniljesmag har en god, fast konsistens, som gør den perfekt til lagkagefyld, fordi cremen ikke flyder ud af lagkagen.

Flødeskum er også lækkert som lagkagefyld. For at få en god, tyk konsistens anbefaler vi at bruge fløde på 38 %, så flødeskummet ikke flyder ud af lagkagen.

Hvis du laver en lagkage i 3 lag med frisk frugt kan du med fordel lægge frugten på den nederste lagkagebund, mens du fordeler flødeskum eller kagecreme mellem de øverste bunde. På den måde undgår du, at bundene skrider, så udskæringen bliver lettere.

Husk at frisk frugt i en lagkage gør bundene bløde. Den bør derfor serveres kort tid efter tilberedningen.

Muffins og cupcakes - noget for enhver smag

Bagetips-muffins-og-cupcakes

Muffins og cupcakes vækker glæde hos både store og små. Muffins og cupcakes kan du tilpasse til din sværhedsgrad og tid. Hvis bagningen skal gå lidt hurtigt, eller hvis du er nybegynder i bageuniverset, kan du med fordel kaste dig ud i en god basisopskrift. Hvis du søger lidt bageudfordring, eller hvis du vil hygge dig ekstra længe i køkkenet den regnfulde lørdag eftermiddag, kan du vælge en mere kompliceret opskrift og gøre noget ekstra ud af at dekorere.

Du kan vælge at bage dine muffins og cupcakes enten i en smurt muffinbradepande eller i papirsmuffinforme placeret på en almindelig bageplade. Dr. Oetker har både almindelige, kulørte muffinforme og mini-muffinforme i ekstra kraftig kvalitet.

Cookies og småkager

Bagetips1

Cookies og småkager er nemme at tilberede, og de findes i så mange udgaver at det næsten er umuligt at vælge.

Husk at cookies og småkager skal opbevares i lufttætte dåser et tørt og køligt sted.