Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom appelsinsaft, revet appelsinskal, sukker, Vanilla Paste og æg i en tykbundet gryde. Varm det op over middel varme, under konstant piskning, til massen begynder at tykne let. Det tager 5-10 minutter, pas på ikke at bruge for høj varme, da der er risiko for at ægget skiller.
Si massen over i en skål for at fjerne appelsinskal og evt. frugtkød, tilsæt smør og Concentrated Orange Colour indtil den ønskede orange farve opnås. Rør indtil smørret er helt smeltet ind i appelsincurden. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den ned i den varme appelsincurd.
Kom appelsincurden i et rent og skoldet glas og kom den på køl. Brug den inden for 3-4 dage.
Appelsincurden kan fryses. Lad den tø op i køleskabet natten over og rør den igennem inden brug.
Prøv at servere appelsincurd på nybagte scones, fx vores lækre julescones med appelsin, korender og marcipan. Find opskriften her.
Relaterede opskrifter
Syltning og saft
Syltning og saft