COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Banoffee cupcakes

(0)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Denne opskrift er en skøn smagsblanding af karamel og banan - en sand fryd for ganen.

Ca. 18 stk.

nem 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Banoffee cupcakes

Kagedej:

100 g smør
150 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
3 æg str. M/L
1 dåse Nestlé® sødet kondenseret mælk
200 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
200 g bananer i tern, 2 mellemstore
1 pose Dr. Oetker Fudge Chunks (85 g)

Karamelslør:

125 g sukker
½ dl vand
1 ½ tsk. eddike (ufarvet lagereddike)

Topping:

1 brev Dr. Oetker KageMousse med Bourbon Vanilje
2 ½ dl letmælk
1 - 2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
Dr. Oetker Fudge Chunks til pynt

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagedej:

Rør smør, sukker og karamelekstrakt blødt og cremet. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk mindst 1 min. for hvert æg. Pisk dernæst kondenseret mælk i dejen. Sigt halvdelen af hvedemelet samt bagepulver i og rør det i dejen.

Bland resten af melet med banan og fudge chunks og rør det i dejen. Fordel dejen i muffinformene.

2

Bag kagerne i ca. 20-25 min. ved 175° C varmluft. Afkøl kagerne på bageristen.

3

Karamelslør:

Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt eddike. Kog ved jævn varme og uden låg i ca. 8 min. eller til blandingen er gylden som honning. Rør ikke i blandingen. Lav en sukkertest: Dyp en træske i koldt vand – dernæst i karamel – og igen i koldt vand. Karamellen skal kunne "knække". Lad karamellen køle af i ca. 1 min.

Læg et stort stykke bagepapir på bordet. Dyp en gaffel i karamellen og træk hurtigt tynde tråde over bagepapiret så der dannes nogle fine mønstre. Bliver karamellen for stiv, kan den lunes lidt igen.

4

Topping:

Tilbered Kagemoussen som anvist på emballagen med letmælk og smag til med karamelekstrakt. Kom den i en sprøjtepose og sprøjt den på toppen af kagerne. Pynt med toffeesauce, fudge chunks samt karamelslør.

Tips og tricks:

Kagerne holder sig fint 3-4 dage men kan også fryses. Når de er pyntede, bør de spises samme dag.

Velegnede til børnefødselsdage, både med og uden karamelslør, og til picnic uden topping og karamelslør. Eller nyd dem på en af forårets mange fridage.

Næringsindhold til opskriften Banoffee cupcakes

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 1264kJ
304kcal
1230kJ
295kcal
Fedt 9.1g 8.9g
Kulhydrat 50g 49g
Protein 4.9g 4.7g