Kom blåbær og vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt 100 g sukker og citronsyre. Lad det koge sammen et par minutter til sukkeret er opløst, fjern skum undervejs. Tag gryden af varmen.
Bland geleringspulver med 1 spsk. sukker og drys det i syltetøjet under kraftig omrøring. Kom gryden tilbage på varmen og kog syltetøjet op under omrøring i ½-1 minut. Kom syltetøjet på et rent glas.
Syltetøjet bliver bedst med vilde blåbær. De kan fås på frost i velassorterede supermarkeder hele året rundt.
For at forlænge holdbarheden på syltetøjet er det en god idé at skolde glas og låg i kogende vand, inden syltetøjet hældes på. Alternativt kan du komme lidt alkohol (fx. vodka) i glasset, sætte låg på og ryste glasset. Hæld alkohol ud og kom syltetøjet i.
For en lidt anderledes syltetøj kan der tilsættes 1 tsk. fintrevet frisk ingefær samtidig med sukker og citronsyre.
Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.
Syltetøjet smager dejligt ovenpå brød, men prøv også at komme det på toppen af hjemmelavet chiagrød.
Relaterede opskrifter
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft