COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Cheesecake med havtorngelé og havtorncreme

(1)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Havtorn er en vitaminbombe og med den syrlige smag har den fået tilnavnet "nordens citron". Havtorn er små orange bær, som vokser langs de danske kyster. Busken er særligt kendt for dens mange torne. Havtorn kan plukkes i efteråret og nedfryses, så du kan få smagen af sol og sommer, når du har lyst.

8 - 10 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cheesecake med havtorngelé og havtorncreme

Redskaber:

Foodprocessor
Springform; ø 20 cm
Kageplast

Cheesecakebund:

100 g smeltet smør , saltet
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
150 g digestive kiks
2 tsk. kakaopulver
45 g hampefrø
1 spsk. rørsukker

Havtorncreme:

2 blade Dr. Oetker Husblas
200 g friske havtorn , evt. fra frost
100 g sukker
200 g flødeost , neutral
30 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2 dl piskefløde

Havtorngelé:

3 blade Dr. Oetker Husblas
1 dl appelsinjuice

Pynt:

friske hindbær
friske ribs
spiselige blomster
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Cheesecakebund

Smelt smørret ved lav varme. Blend mandler og kiks til mel i en foodprocessor. Rør smør og kikseblanding sammen med kakao, hampefrø og rørsukker.

Foer din springform med bagepapir i bunden og kageplast på siderne. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af formen, og pres det godt sammen. Stil bunden i fryseren imens du forbereder ostecremen.

2

Havtorncreme

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Kog havtorn og sukker til sirup og passer kernerne fra igennem en si. Sæt 2/3-dele af saften fra til geléen. Klem vandet fra husblassen og opløs den i den sidste 1/3-del havtorne sirup lad derefter væsken køle let af.

Rør flødeost, flormelis og Vanilla Paste sammen i en skål. Pisk fløde til en let flødeskum i en anden skål. Rør den let afkølede havtornesirup i flødeosten. Vend forsigtigt flødeskummen i ostemassen med en dejskraber. Smør ostecremen oven på kiksebunden. Glat ostecremen ud i et jævnt lag. Stil kagen i fryseren i imens du forbereder geléen.

3

Havtorngelé

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Hæld appelsinjuice og den sidste 2/3-del havtornesirup i en kasserolle og varm op. Klem vandet fra husblas og opløs i geléen. Lad geléen falde i temperatur til den er ca. lillefingervarm.

Tag kagen ud af fryseren. Hæld den afkølede gelé over kagen, ved forsigtigt at hælde en tynd stråle ned over en spiseske. Sæt kagen tilbage i fryseren i ca. 10 min, eller i køleskab i ca. 1-2 timer.

4

Pynt

Pynt

Pynt kagen med bær, blomster og Leafy Pear krymmel i en halvmåne. Kom først den smagfulde økologiske krymmel på lige inden servering, da den ellers vil smelte på den fugtige gelé.

Næringsindhold til opskriften Cheesecake med havtorngelé og havtorncreme

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 1446kJ
346kcal
1557kJ
372kcal
Fedt 24g 26g
Kulhydrat 22g 23g
Protein 10g 11g