Flag

Chokolade Cheesecake

8 - 10 portioner
Svær
120 minutter
Denne chokoladecheesecake er en nyfortolket udgave af Liv Martines "den bedste karamelcheesecake" og pynten er inspireret af en skovbund.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
foodprocessor eller minihakker
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
mikroovn

Ingredienser

Kiksebund med chokolade
100 gsmeltet smør saltet
200 gdigestive kiks
100 ghakket mørk chokolade
Chokolade cheesecakefyld
2 bladeDr. Oetker Husblas
½ dlsødmælk
75 gDr. Oetker Choco Sauce
200 gflødeost neutral
50 gflormelis
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
2 dlpiskefløde
Chokoladegelé
3 bladeDr. Oetker Husblas
2 dlkoldt vand
100 gDr. Oetker Choco Sauce
Spiselige koraller
10 ghvedemel
80 gvand
25 gsmagsneutral olie
1 - 2 tsk.Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Spiselige mos-puder
20 ghvedemel
20 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1æg str. M/L
Dr. Oetker Concentrated Green Colour (2-3 dråber)
Pynt
50 gdigestive kiks knuste
Dr. Oetker Black & Gold

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Choco Sauce
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Choco Sauce
Picture - Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Concentrated Green Colour (2-3 dråber)
Picture - Dr. Oetker Black & Gold
1

Kiksebund med chokolade

100 gsmeltet smør saltet
200 gdigestive kiks
100 ghakket mørk chokolade

Smelt smørret ved lav varme. Blend kiks til mel i en foodprocessor. Rør smør og kikseblanding sammen med hakket chokolade.


Beklæd en springform (ø 20 cm) med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af formen, og pres det godt sammen. Stil bunden i fryseren imens  ostecremen laves.

2

Chokolade cheesecakefyld

2 bladeDr. Oetker Husblas
½ dlsødmælk
75 gDr. Oetker Choco Sauce
200 gflødeost neutral
50 gflormelis
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
2 dlpiskefløde

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. 


Rør sødmælk og Choco Dessertsauce sammen i en lille gryde og opvarm til blandingen er smeltet sammen. Tag gryden af varmen, klem vandet fra husblassen og opløs det i den varme blanding, lad det derefter køle let af.


Rør flødeost, flormelis og Vanilla Paste sammen i en skål. Pisk fløde til en let flødeskum i en anden skål. 


Rør den let afkølede chokoladeblanding i flødeosten. Vend forsigtigt flødeskummen i ostemassen med en dejskraber. Smør ostecremen oven på kiksebunden. Glat den ud i et jævnt lag med en vinkelpalet. Stil kagen i fryseren så den kan sætte sig, imens geléen forberedes.

3

Chokoladegelé

3 bladeDr. Oetker Husblas
2 dlkoldt vand
100 gDr. Oetker Choco Sauce

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. 


Hæld vand og Choco Dessertsauce i en lille gryde (hæld evt. lidt af vandet ind i flasken og ryst for at få det sidste af saucen ud). Opvarm til alt chocosaucen er opløst i vandet og blandingen er ensartet, tag den af varmen. Klem vandet fra husblassen og opløs den i den varme blanding. Sæt skålen i fryseren i ca. 10 minutter. Temperaturen skal falde til den er fingervarm, omkring 35 °C.


Tag kagen ud af fryseren. Hæld den afkølede chokoladegelé over kagen, tag en spiseske og hold lige ovenover kagen, hæld forsigtigt geléen ud på spiseskeen, så det derefter løber ud over kagen. På den måde rammer geléen forsigtigt ostecremen og gør at det er nemmere at undgå at lave huller i overfladen. Stil kagen tilbage i fryseren i ca. 10 minutter, til geléen har sat sig.

4

Spiselige koraller

10 ghvedemel
80 gvand
25 gsmagsneutral olie
1 - 2 tsk.Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Rør hvedemel, vand og olie sammen i en skål. Tilsæt Concentrated Green Colour. Hæld halvdelen af blandingen ud på en varm pande, og steg det ved jævn varme. Korallen er færdige når olien ikke sprutter længere, den må ikke blive brun. Tag forsigtigt korallen af panden. Placer den på et stykke køkkenrulle. Tilbered den resterende dej på samme måde. Lad korallerne køle helt af og bræk dem forsigtigt i mindre stykker.

5

Spiselige mos-puder

20 ghvedemel
20 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1æg str. M/L
Dr. Oetker Concentrated Green Colour (2-3 dråber)

Bland mel, sukker og bagepulver sammen, rør derefter æg og Concentrated Green Colour, tilsæt nok farve til at gøre dejen lysegrøn. Fyld et engangs plastikbæger næsten halvvejs op. Bag i mikroovn i 2 minutter ved fuld effekt. Lad køle og bræk bægeret op. Bræk kagen fra hinanden så det ligner mos-puder.

6

Pyntning af kagen

50 gdigestive kiks knuste
Dr. Oetker Black & Gold

Befri kagen fra formen og fjern kageplasten. Drys knuste kiks i en halvmåne på toppen af kagen og drys derefter lidt krymmel over kiksen. Placer mos-puder og stykker af koral ovenpå kiks og krymmel.


Tip

Find tips og tricks og mere inspiration på vores side om cheesecakes.