Flag

Chokolade marengs

about 12 stk.
Nem
60 minutter
Lækre chokolade kyskager med smag, pyntet med smeltet chokolade - lige til at sætte tænderne i.
Disse lækre marengstoppe smager dejligt af chokolade. Du kan lave dem som både store marengs og som mini marengs, bare husk at forlæng bagetiden ved de store.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Marengs
4æggehvider str. M/L
about 320 glyst rørsukker (det skal være dobbelt vægt af hviderne)
2 spsk.kakao
Pynt
100 gmørk kogechokolade eller chokoladeknapper

Se produkter

Marengs

Tænd ovnen på 150 °C varmluft.


Afvej æggehviderne i en helt ren skål. Gang vægten af æggehviderne med 2 og hæld det i en skål. Rør kakaopulver i sukkeret.


Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkerblandingen en ske af gangen imens der piskes. Bliv ved med at piske marengsen indtil alle sukkerkrystaller er opløst. Det tager mindst 10 min. Gnid evt. lidt marengs mellem fingerspidserne for at mærke om alt sukkeret er opløst.


Fordel marengsen i 12 store skefulde på en bageplade beklædt med bagepapir. Marengsene må gerne være lidt aflange.

Bagetid: about 25 Minutes


Sluk ovnen og lad marengsene afkøle i ovnen med lukket ovnlåge.

1

Pynt

100 gmørk kogechokolade eller chokoladeknapper

Smelt chokolade over et vandbad eller i mikroovn. Med en ske tegnes tynde streger af smeltet chokolade på kryds og tværs af chokolademarengsene.


Tip

Vidste du, at det afgørende første skridt for succes med marengs er at piske æggehviderne i rigtig lang tid, helst 10 min.? Læs mere om hvordan du får de lækreste marengs.