Flag

Chokolademoussekage Tricolore

12 - 16 portioner
Middelsvær
270 minutter
En skøn moussekage med to slags chokolademousse og en lækker bund af hasselnødder. En dessertkage perfekt til chokoladeelskeren.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
foodprocessor
springform; ø 22 cm
håndmixer

Ingredienser

Nøddebund
4 poserDr. Oetker Hasselnøddeflager (200 g)
190 gsukker
4æg str. M/L
Mørk chokolademousse
150 gmørk chokolade (70 %)
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dlletmælk
Lys chokolademousse
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dlletmælk

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (200 g)
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
1

Nøddebund

4 poserDr. Oetker Hasselnøddeflager
190 gsukker
4æg str. M/L

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.


Spred hasselnøddeflagerne ud på en bageplade med bagepapir og rist dem midt i ovnen i 4-6 minutter til de er let gyldne. Lad dem køle helt af.


Blend hasselnøddeflager og sukker til konsistensen er som groft mel. Tilsæt æggene et ad gangen og blend til massen er ensartet. Hæld dejen i en springform (ø 22 cm).



Bag bunden midt i ovnen i 18-20 minutter. Afkøl bunden helt i formen på en bagerist.

Bagetid: 18 - 20 Minutes

2

Mørk chokolademousse

150 gmørk chokolade (70%)
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dlletmælk

Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Afkøl chokoladen til stuetemperatur.


Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Pisk den afkølede chokolade i moussen. 


Fordel moussen i et jævnt lag oven på hasselnøddebunden og stil den i køleskabet mindst 1 time.

3

Lys chokolademousse

1 brevDr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dlletmælk

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Fordel forsigtigt den lyse chokolademousse i et jævnt lag oven på den mørke, og sæt kagen på køl i mindst 1 time.


Pynt kagen lige før servering. Pynt efter fri fantasi, evt. med chokoladeflager, revet chokolade eller chokolade krymmel.


Tip

Skær kagen ud i stykker med en kniv dyppet i varmt vand, så får du fine blanke flader. Gør kniven rent imellem hvert stykke der skæres.