Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Citron cheesecake | Liv Martine

recipe-Citron cheesecake | Liv Martine
(3)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

En uimodståelig cheesecake med en frisk smag af citron og en sprød bund af kammerjunkere. Prøv opskriften på en dejlig forårsdag!

12 - 14 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Citron cheesecake | Liv Martine

Redskaber:

Springform; ø 26 cm

Kiksebund:

200 g smør
400 g kammerjunkere

Lemoncurd:

150 g lemoncurd

Creamcheese med citron:

5 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
400 g flødeost
150 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
revet skal og saft fra 2 ubehandlede citroner
4 dl fløde

Citron-gelé:

2 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
Saft fra 4 citroner
1 dl vand
1 spsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve
150 g flormelis

Pynt:

Dr. Oetker Classic Violet Cake Decoration

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksebund

Smelt smørret i en gryde. Knus dine kammerjunkere og rør dem sammen med smørret i gryden. Beklæd springform eller kagering med kageplast og fordel kiksemassen i et jævnt lag. Mas lidt af kiksene op af kanterne med en ske så kanten af kiksebunden bliver ujævn og får et rustikt udtryk.

2

Lemon-curd

Fordel lemoncurd over kiksebunden og stil den på frys i 30 min., mens du forbereder din creamcheese.

3

Creamcheese med citron

Læg husblas i blød i koldt vand. Rør flødeost sammen med flormelis, vaniljepasta og revet skal fra to citroner. Hæld saften fra de 2 citroner i en gryde og varm det op. Klem husblassen for vand og rør det ud i den varme citronsaft. Lad citronsaften køle let af ved stuetemperatur.

Pisk fløden til en let flødeskum. Det er vigtigt at den kun danner små, bløde toppe og ikke bliver pisket for stiv. Rør citronsaft-husblas-massen sammen med flødeosteblandingen og vend til sidst den let piskede flødeskum i. Fordel massen oven på den satte lemon curd. Husk at smørre toppen ud med en spartel. Jo mere jævn du får creamcheese-laget, desto mere jævn og glat et lag gelé får du. Sæt kagen på frys i 30 minutter.

4

Citron-gelé

Læg husblas i blød i koldt vand. Bland citronsaft, vand og gul konditorfarve i en gryde og lad det koge op. Tilsæt flormelis når massen koger. Tag gryden af varmen, klem husblas for vand og rør den ud i citronmassen, som ikke må være kogende, da husblassen da mister sin evne til at stivne. Lad massen køle ned til ca. 35 °C. Hvis citron-geléen er for varm når den hældes over creamcheesen bliver gelé og creamcheese blandet sammen og geléen bliver "grumset".

Hæld geléen nænsomt over kagen ved at lade den glide ned af en teske, der vender med buen opad. På den måde undgår du luftbobler i geléen. Sæt kagen på frys i 30 min.

5

Pynt

Fjern kageplasten ved at køre en tynd kniv rundt med kanten. Så opnås et skarpere snit. Drys Violet Kagepynt på toppen af geléen. Så er kagen klar til servering :-)

Tips

Der findes uanede muligheder for at pynte din cheesecake. Læs tips og inspiration til cheesecakes, hvor du blandt andet også får svar på om du kan fryse en cheesecake.

Næringsindhold til opskriften Citron cheesecake | Liv Martine

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 1838kJ
439kcal
1636kJ
390kcal
Fedt 28g 25g
Kulhydrat 39g 34g
Protein 9.5g 8.5g