Flag

Citronmousse med hvid chokolade på mandelbund

12 - 16 portioner
Svær
480 minutter
En rigtig lækker kage bestående af en mandelbund toppet med citronmousse og creme fraise-creme samt flødeskum. Frisk og cremet på samme tid.
Elsker du citronfromage eller måske citronmåne? Så prøv denne skønne og friske citron kage med mandelmund, citronmousse, creme fraise-creme og flødeskum. Citronmoussen er desuden lavet med hvid chokolade og husblas, og kagen kan med fordel laves dagen inden, så den kan nå at sætte sig.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 24 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 8 mm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Ingredienser

Mandelbund
3æggehvider str. M/L
130 gsukker
200 gDr. Oetker Mandelmel
40 gsmeltet smør
Citronmousse
2 bladeDr. Oetker Husblas
1 dlcitronsaft
30 gsukker
6æggeblommer str. M/L
200 ghakket hvid chokolade
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
½ tsk.Dr. Oetker Gul Konditorfarve
4 dlpiskefløde
3æggehvider str. M/L
Creme fraiche-creme
1 dlpiskefløde
1 dlcreme fraiche 38 %
1 spsk.flormelis
½ tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
Pynt
2 ½ dlpiskefløde

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelmel
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Tænd ovnen på 180 ˚C traditionel varme.

1

Mandelbund

3æggehvider str. M/L
130 gsukker
200 gDr. Oetker Mandelmel
40 gsmeltet smør

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker én spiseskefuld ad gangen og pisk massen til en marengs. Vend først mandelmelet og dernæst det smeltede smør i marengsen, til den har en ensartet konsistens. Fordel marengsmassen i en smurt springform (ø 24 cm), drysset med lidt mel og gerne med bagepapir i bunden.

Bag mandelbunden midt i ovnen i 20-25 minutter, eller til den føles fast ved et let tryk.

Afkøl mandelbunden helt i formen og kom den derefter over på et serveringsfad. Vask springformens indvendige sider, og sæt formen ned over mandelbunden, eller brug en kagering. Indersiden af springformen kan med fordel fores med kageplast.

Bagetid: 20 - 25 Minutes

2

Citronmousse

2 bladeDr. Oetker Husblas
1 dlcitronsaft
30 gsukker
6æggeblommer str. M/L
200 ghakket hvid chokolade
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
½ tsk.Dr. Oetker Gul Konditorfarve
4 dlpiskefløde
3æggehvider str. M/L

Læg husblassen i en skål med koldt vand i ca. 5 min. 

Varm citronsaft og sukker op og lad det køle let af i gryden.

Kom æggeblommerne i en skål, der kan tåle varme og hæld den let afkølede citronsaft i lidt ad gangen under omrøring. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den forsigtigt op ved middel varme under konstant omrøring, til cremen tykner. Cremen er færdig, når der kan trækkes en finger henover bagsiden af en træske med creme på, uden at cremen løber sammen. Tag gryden af varmen.

Klem vandet ud af husblassen og smelt den i den lune creme. Pisk grundigt så husblassen opløses og der ikke er nogle klumper. Sæt cremen til side.

Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovn (pas på at chokoladen ikke brænder på). Tag chokoladen af vandbadet, mens der stadig er små, hele stykker chokolade tilbage og rør til al chokoladen er smeltet. Vend den smeltede chokolade, Naturlig Citronaroma og gul konditorfarve i cremen. Afkøl cremen let i køleskabet, den skal ikke nå at sætte sig.

Pisk fløden til flødeskum og æggehviderne stive. Vend først flødeskum og dernæst hvider i citroncremen. Fordel citronmoussen på den afkølede mandelbund, glat toppen ud og sæt kagen på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.

3

Creme fraiche-creme

1 dlpiskefløde
1 dlcreme fraiche 38 %
1 spsk.flormelis
½ tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma

Pisk fløde, creme fraiche, flormelis og Naturlig Citronaroma sammen til en creme og smør det forsigtigt ud i et tyndt lag ovenpå kagen, brug gerne en vinkelpalet.

4

Pynt

2 ½ dlpiskefløde

Befri kagen fra formen.

Pisk fløden til flødeskum og kom det i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt små rosetter ud på kagen. Det er bedst at vente med dette til kort inden servering.


Tip

Gul Konditorfarve kan erstattes med gul geléfarve, der skal måske bruges lidt mindre, men prøv dig frem.