Skær toppen og bunden af appelsinerne og citronerne. Skær dem derefter i både, sørg for at fjerne alle kerner. Kom appelsin- og citronbådene i en gryde med 3 liter vand og bring det i kog. Lad det småkoge i 1½-2 timer indtil frugten er helt mør. Hæld vandet fra.
Kom de kogte appelsin- og citronbåde i en gryde sammen med 400 g sukker, vand og vaniljepasta, kog det op og lad det herefter koge i ca. 10 minutter. Fjern skum undervejs.
Tag gryden af varmen og blend appelsin- og citronskallerne med en stavblender eller i en foodprocessor. Blend enten groft eller fint alt efter smag.
Bland geleringspulver med 1 spsk. sukker og drys det i marmeladen under kraftig omrøring. Kom gryden tilbage på varmen og kog marmeladen op under omrøring i ½-1 minut. Kom marmeladen på rene glas.
For at forlænge holdbarheden på marmeladen er det en god idé at skolde glas og låg i kogende vand, inden marmeladen hældes på. Alternativt kan du komme lidt alkohol (fx. vodka) i glasset, sætte låg på og ryste glasset. Hæld alkohol ud og kom marmeladen i.
Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.
Relaterede opskrifter
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft