Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Cupcakes med forårsblomster - uden gluten | Liv Martine

(0)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Livs opskrift på glutenfri cupcakes med kokos og lemonfyld er pyntet med smukke blomster af smørcreme. Se hvordan du laver de flotteste roser og krysantemum i smørcreme på Kagerullens YouTube-kanal.

14 - 16 stk.

for let øvede 90 Minutter  Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cupcakes med forårsblomster - uden gluten | Liv Martine

Kokosdej:

180 g smør , stuetempereret
3 æg str. M/L , stuetempereret
180 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
revet skal fra 1 ubehandlet citron
100 g mandelmel
50 g kokosmel
½ tsk. salt
100 g hvid chokolade (chips eller grofthakket)
Dr. Oetker Kulørte Muffinforme

Lemon-fyld:

lemoncurd

Smørcreme til blomster:

1 dl vand
1 dl citronsaft
400 g sukker
500 g smør , stuetemperatur
2 pasteuriserede æggeblommer
Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Dr. Oetker Blå Konditorfarve
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve

Tilberedning

Tilberedning

1

Kokosdej

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

2

Smelt smørret i en gryde ved lav varme og stil det kort til afkøling. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og citronskal luftigt. Rør det afkølede smør i dejen. Bland mandelmel, kokosmel og salt i en separat skål og vend det i æggemassen lidt af gangen. Vend til sidst hvid chokolade i dejen.

Fordel dejen i muffinformene. Husk at røre i dejen imens så chokoladen bliver fordelt, og stil kagerne i ovnen straks efter at du har fordelt dejen i formene.

3

Bag kagerne i ovnen i 20-22 min. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem afkøle en smule på en bagerist.

4

Lemon-fyld

Fyld kagerne med lemoncurd mens de stadig er lune. Lad derefter kagerne køle helt af.

5

Smørcreme til blomster

Vand, citronsaft og sukker bringes i kog til sukkeret er helt opløst. Tag det af varmen. Når sukkermassen er kølet lidt af skal den på køl indtil den er helt køleskabskold. Det er vigtigt at sukkermassen er rigtig køleskabskold, ellers risikerer du at smørcremen bliver for flydende.

Pisk smørret i cirka 10 min. til det er luftigt og hvidt. Hæld langsomt din afkølede sukkermasse ned i smørret i en tynd stråle mens du pisker kraftigt. Pisk derefter de pasteuriserede æggeblommer i massen. Så er smørcremen klar til indfarvning.

6

Der er mange måder at pynte cupcakes på, og du kan jo gøre præcis det du synes ser godt ud. Hvis du gerne vil holde det simpelt men flot kan du med en sprøjtepose og en stjernetylle lave fine roser i forskellige farver. Hvis du gerne vil lave roser og krysantemum som på billedet, så følg vejledningen her: https://www.youtube.com/watch?v=zT3Z22Uo7fo

Fordel smørcremen i fire skåle. Tilsæt ca. 10 dråber rød konditorfarve i den ene skål; ca. 5 dråber rød konditorfarve i den anden skål; ca. 10 dråber rød og 5 dråber blå konditorfarve i den tredje skål og ca. 10 dråber grøn konditorfarve i den fjerde skål. Rør rundt til farverne er jævnt fordelt i smørcremen.

Start med at klippe små firkanter af bagepapir som du kan lave blomsterne på. Så skal du lægge en smule smørcreme på en blomsternål og derefter placere et stykke bagepapir ovenpå – så undgår du nemlig at bagepapiret rykker sig mens du laver blomsterne. Fordel smørcremen til blomsterne i sprøjteposer med hver deres tylle. Form roser og krysantemum på bagepapiret. Inde på Kagerullens YouTube-kanal kan du se, hvilke tyller jeg bruger og hvordan jeg laver blomsterne. Det er lidt svært at beskrive og meget lettere at se på film. Sæt blomsterne på frost i ca. 15 minutter så smørret stivner og blomsterne på den måde bliver lettere at arbejde med.

7

Placer de fine blomster på dine cupcakes så du synes det ser pænt ud. Bladene sprøjter du direkte på kagen, der hvor du synes det passer. Så er kagerne klar til servering.

Næringsindhold til opskriften Cupcakes med forårsblomster - uden gluten | Liv Martine

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 1771kJ
423kcal
1996kJ
477kcal
Fedt 32g 36g
Kulhydrat 31g 35g
Protein 2.8g 3.2g