Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Cupcakes med hvid chokolade og citron

(5)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Lækkert hjemmebag, der vækker glæde.

Ca. 12 stk.

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cupcakes med hvid chokolade og citron

Kagedej:

2 æg str. M/L
150 g blødt smør
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
150 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
70 g hvid chokolade

Glasur :

125 g flormelis
Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
2 - 4 spsk. vand
½ tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Pynt:

150 g marcipan
Evt. lidt flormelis

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 160° C varmluft eller 175° C traditionel varme.

2

Kagedej

Pisk æggene sammen, og sæt dem til side.

Pisk smør og sukker sammen i en skål, til det er let og luftigt. Tilsæt vaniljeekstrakt, 1 spsk. af melet og halvdelen af æggene, og rør det hele sammen. Tilsæt endnu en spsk. mel og resten af æggeblandingen. Sigt resten af melet og bagepulveret i blandingen, og vend det hele sammen. Hak den hvide chokolade, og rør den i dejen. Fyld muffinformene 2/3 op med dej.

Bag kagerne i 18-20 minutter. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

3

Glasur

Bland flormelis med citronekstrakt. Tilsæt vand og gul konditorfarve lidt ad gangen for at opnå den ønskede smag, konsistens og farve.

Smør nok glasur på hver kage til at dække toppen.

4

Pynt

Lav blomster af marcipan til at pynte kagerne med. Hvis du laver blomsterne i hånden, skal du starte med at rulle 5 marcipankugler på størrelse med en ært. Tryk den første kugle flad, og rul den derefter fra den ene side til den anden for at lave en kegle. Dette er midten af blomsten. Tryk den næste kugle flad, fold den rundt om midterkeglen, og form den til et blomsterblad. Gentag dette på den anden side, og gør det skiftevis med resten af marcipankuglerne. Hvis marcipanen klæber, kan du komme lidt flormelis på den.

Pynt kagerne med en marcipanrose og servér.

Næringsindhold til opskriften Cupcakes med hvid chokolade og citron

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 1399kJ
334kcal
1678kJ
401kcal
Fedt 16g 19g
Kulhydrat 45g 53g
Protein 3.7g 4.4g