Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Den bedste karamel cheesecake | Bag live med Liv Martine

(40)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Tryl den klassiske cheesecake om til en lækker cremet karamel cheesecake. Pyntet med de smukkeste "koraller" på toppen.

8 - 10 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Den bedste karamel cheesecake | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

Foodprocessor
Springform; ø 20 cm
Kageplast

Cheesecake-bund:

100 g smeltet smør , saltet
200 g digestive kiks
1 pose Dr. Oetker Fudge Chunks (85 g) - gem lidt til pynt

Cheesecake-karamelcreme:

2 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
½ dl sødmælk
75 g Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
200 g flødeost , neutral
50 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2 dl piskefløde

Karamel gelé:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
2 dl koldt vand
100 g Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Koraller:

10 g hvedemel
80 g vand
25 g smagsneutral olie
1 - 2 tsk. Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour

Pynt:

50 g digestive kiks
friske blåbær
friske brombær
friske solbær
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
rød skovsyre

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Det er denne opskrift du skal handle ind til, hvis du vil bage med sammen med Liv Martine søndag den 18. marts 2018 kl. 13. Videoen streames live på Kagerullen's Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt. Du kan se livevideoen her på Facebook og her på YouTube.

Indkøbshjælp

De brugte Dr. Oetker produkter kan købes i følgende butikker:

Chocolate Silver Pearls kan købes i Meny og online på Abashop.

1

Cheesecake-bund

Smelt smørret ved lav varme. Blend kiks og Fudge Chunks til mel i en foodprocessor. Gem 10-15 Fudge Chunks til pynten. Rør smør og kikseblanding sammen.

Foer din springform med bagepapir i bunden og kageplast på siderne. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af formen, og pres det godt sammen. Stil bunden i fryseren imens du forbereder ostecremen.

2

Cheesecake-karamelcreme

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Rør sødmælk og Toffee Dessertsauce sammen i en lille gryde og opvarm til blandingen er smeltet sammen. Tag gryden af varmen, vrid vandet fra husblas og opløs i karamellen og lad karamelmassen køle let af.

Rør flødeost, flormelis og Vanilla Paste sammen i en skål. Pisk fløde til en let flødeskum i en anden skål. Rør den let afkølede karamelmasse i flødeosten. Vend forsigtigt flødeskummen i ostemassen med en dejskraber. Smør ostecremen oven på kiksebunden. Glat ostecremen ud i et jævnt lag. Stil kagen i fryseren i imens du forbereder geléen.

3

Karamel gelé

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Hæld vand og karamelsauce i en lille gryde. Opvarm til massen er ensartet. Vrid vandet fra husblas og opløs i geléen. Sæt skålen i fryseren i ca. 10 min. Temperaturen skal falde til omkring 35 grader.

Tag kagen ud af fryseren. Hæld den afkølede karamel gele over kagen. Tag evt. en spiseske og hæld forsigtigt geleen ud over kagen. Sæt kagen tilbage i fryseren i ca. 10 min.

4

Koraller

Rør hvedemel, vand, olie, sammen i en skål. Tilsæt Concentrated Violet Colour for at farve blandingen lilla og derefter lidt Concentrated Blue Colour for at "ramme" blåbærrernes farve. Hæld ca. halvdelen af massen ud på en varm pande, og bag ved jævn varme. Korallen er færdige når olien ikke sprutter længere, den må ikke blive brun. Tag forsigtigt korallen af panden. Placer den på et stykke køkkenrulle. Lad den afkøle og bræk forsigtigt korallen i mindre stykker.

5

Pynt

Pynt kagen med knuste kiks i en halvmåne og placer bær, skovsyre, Fudge Chunks og Chocolate Silver Pearls rundt på halvmånen af kiks og bræk til slut dine koraller i små stykker og sæt på kagen.

Næringsindhold til opskriften Den bedste karamel cheesecake | Bag live med Liv Martine

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 1601kJ
385kcal
1380kJ
332kcal
Fedt 24g 21g
Kulhydrat 33g 29g
Protein 9.3g 8g