Flag

Dr. Oetkers 90 års fødselsdags-talkage

10 - 14 portioner
Svær
500 minutter
En lækker talkage lavet på mørdejsbunde. Denne fine talkage bliver blandt andet pyntet med marengstoppe og hindbærkaviar.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
A4 papir eller pap
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Ingredienser

Mørdejsbunde
300 ghvedemel
75 gDr. Oetker Mandelmel
75 gflormelis
1 knsp.salt
3 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
200 gkoldt smør i tern
1æg str. M/L
Mini marengskys
2æggehvider str. M/L
150 gsukker
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Hindbærkaviar
3 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
3 spsk.hindbærsaft
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
½ lsmagsneutral olie skal have været i fryseren i 1 time
Konditorcreme og fyld
2 breveDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
8 dlletmælk
5 dlpiskefløde
100 ghindbærmarmelade
Pynt
friske hindbær
friske jordbær
spiselige dekorationsperler
citronmelisse

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelmel
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Picture - Dr. Oetker Økologisk Husblas
Picture - Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Picture - Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme

Forberedelse

Opskriften giver nok dej til to tal af to lag og tilsvarende kagecreme. Laves kun et tal, skal alle ingredienser halveres.

Find de nødvendige tal på vores talskabelon og print dem på et A4 papir. Klip herefter tallene ud. Udklippet bruges som skabeloner til kagebundene.

1

Mørdejsbunde

300 ghvedemel
75 gDr. Oetker Mandelmel
75 gflormelis
1 knsp.salt
3 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
200 gkoldt smør i tern
1æg str. M/L

Bland hvedemel og mandelmel i en skål. Skær smørret i mindre tern og smulder det i melblandingen indtil det ligner rasp. Tilsæt flormelis, salt og Vanilla Paste og saml dejen med sammenpisket æg. Brug kun så meget æg, der skal til for at dejen hænger sammen, det er vigtigt at arbejde hurtigt med dejen og ikke at ælte den for meget. Del dejen i fire. Rul dejen let flad, pak den i film og sæt den på køl i 30 minutter.

Tænd ovnen på 175°c traditionel varme.

Rul den kolde dej ud mellem to stykker bagepapir, eller på et meldrysset bord. Hver dej skal være omkring ½ cm tyk og fylde ca. 1 A4 papir. Placer de udklippede skabeloner ovenpå dejen og skær tallene ud med en skarp kniv. Overskydende dej kan udstandses til små runde medaljer, som kan bruges som ekstra kager.

Bag bundene en ad gangen midt i ovnen i 12-14 minutter. De er færdige, når kagerne er let gyldne. Lad dem køle helt af.

Bagetid: 12 - 14 Minutes

2

Mini marengskys

2æggehvider str. M/L
150 gsukker
Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Tænd ovnen på 100 ºC Varmluft.

Pisk æggehviderne luftige og stive. Drys sukkeret i lidt af gangen imens der piskes, og pisk til marengsen er sej og sukkeret opløst. Del marengsen i flere skåle og farv den i forskellige toner af lyserød med Concentrated Red Colour. Brug en dejskraber til at vende farven i marengsen.

Kom marengsmassen i sprøjteposer med rund eller stjernetyl. Sprøjt små marengskys på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav gerne marengskyssene i forskellige størrelser.

Bag marengskyssene i 1 time. Ovnen skal holdes lukket under hele bagningen. Sluk derefter ovnen og lad den stå på eftervarme til ovnen er kold. Opbevar marengskyssene i en lufttæt beholder indtil brug.

Bagetid: 60 Minutes

3

Hindbærkaviar

3 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
3 spsk.hindbærsaft
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
½ lsmagsneutral olie skal have været i fryseren i 1 time

Udblød 3 blade husblas i koldt vand. 

Udrør lidt Concentrated Red Colour i 1 spsk. hindbærsaft. Klem husblassen fri for vand og smelt den sammen med farven og den resterende hindbærsaft. Lad køle til den er fingervarm.

Kom gelésaften i en sprøjte, pipette eller sprøjtepose. Dryp små dråber i den iskolde olie der har været i fryseren ca. 1 time. Tag kaviaren op med en hulske eller hæld olien igennem si. Lad kaviaren dryppe lidt af.

Overskydende hindbærkaviar kan holde sig på køl i ca. 1 uge, hvis den opbevares i olie.

4

Konditorcreme

2 breveDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
8 dlletmælk
5 dlpiskefløde

Bland indholdet af to poser Bagestabil Kagecreme med mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Sæt vaniljecremen på køl i mindst 20 minutter. 

Pisk vaniljecreme igennem, så den bliver fri for klumper. Pisk fløden til en fast flødeskum. Vend derefter flødeskum og vaniljecreme sammen. Kom cremen i en sprøjtepose med en rund tyl.

5

Samling og pynt

Picture - 90aar_tallagkage_web_bund_m_pack.jpg
Picture - 90aar_tallagkage_web_m_pack.jpg
100 ghindbærmarmelade
friske hindbær
friske jordbær
spiselige dekorationsperler
citronmelisse

Placér to bunde på et serveringsfad eller bræt. Sprøjt små toppe af creme på bundene. Kom hindbærmarmelade i en sprøjtepose og sprøjt små dutter af marmelade mellem cremen. Læg forsigtigt en bund ovenpå, hver kage. Sprøjt toppe af creme på de øverste bunde. 

Skær jordbærene i halve eller kvarte. Læg jordbær, hindbær og små skefulde af hindbærkaviar imellem cremetoppene på toppen af begge kager. Pynt med små lyserøde marengs, dekorationsperler og blade af citronmelisse.


Tips

Du kan med fordel lave marengskyssene flere dage før de skal bruges. Bundende kan med fordel laves dagen før kagen skal serveres.

Kagen kan ikke stå for længe efter den er samlet, da bundende så vil blive bløde.

Prøv også vores mix til perfekte marengs, hvis marengsene skal laves hurtigt og nemt.