Flag

Drømmekage - uden gluten og laktose

20 - 22 portioner
Middelsvær
80 minutter
Den klassiske drømmekage med den velkendte smag af kokos og farin. Denne version er glutenfri og lakrosefri så de fleste kan være med.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
bradepande; 23 x 33 cm

Ingredienser

Kagedejen
300 gsukker
4æg str. M/L
50 glaktosefri smør
1 dllaktosefri letmælk
190 grismel
60 gkartoffelmel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Kokostopping
125 glaktosefri smør
250 gbrun farin
½ dllaktosefri letmælk
100 gkokosmel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Kagedejen

300 gsukker
4æg str. M/L
50 glaktosefri smør
1 dllaktosefri letmælk
190 grismel
60 gkartoffelmel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Pisk sukker og æg lyst, cremet og luftigt. 

Smelt smørret i en gryde og tilsæt derefter mælk. Rør forsigtigt den lune blanding i æggemassen. 

Bland rismel, kartoffelmel og bagepulver i en skål og sigt det i dejen. Tilsæt vaniljesukker og vend dejen sammen.

Kom dejen i en bradepande (23 x 33 cm) smurt eller foret med bagepapir. Bag kagen i 20-25 minutter. Kagen skal have sat sig. Imens kagen bager laves kokostoppingen. 

Bagetid: 20 - 25 Minutes

2

Kokostopping

125 glaktosefri smør
250 gbrun farin
½ dllaktosefri letmælk
100 gkokosmel

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt brun farin og mælk og kog det op. Rør dernæst kokosmelet i og bland det godt rundt. Smør den varme kokosblanding på kagen i et jævnt lag. 

Bag kagen i yderligere 8-10 minutter ved 210 °C varmluft. Lad drømmekagen afkøle helt i formen.