Flag

Engelsk søsterkage

14 - 16 portioner
Nem
80 minutter
Her får du opskriften på engelsk søsterkage - perfekt til den dejlige juletid.
En dejlig krydderkage fyldt med varme krydderier. Kagen er lavet med Brunt Bagepulver som er et bagepulver der er blandet med kanel, nellike, ingefær og allehånde i et afstemt forhold, så du får den helt perfekte krydrede smag. Kagen er saftig og lækker, fyldt med korender, som minder lidt om meg...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
sandkageform; 2 l

Ingredienser

Dej til engelsk søsterkage
250 gblødt smør
250 gsukker
2æg str. M/L
400 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
2 ½ dlmælk
1 poseDr. Oetker Korender (75 g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Brunt Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Korender (75 g)

Tænd ovnen på 180 ºC traditionel varme.

1

Dejen

250 gblødt smør
250 gsukker
2æg str. M/L
400 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
2 ½ dlmælk
1 poseDr. Oetker Korender (75 g)

Pisk smør og sukker lyst og luftigt med en håndmixer. Pisk æggene i ét ad gangen på højeste trin. Tilsæt sigtet hvedemel, vaniljesukker og brunt bagepulver og rør dejen sammen med mælken. Rør til sidst korender i dejen.


Hæld dejen i en smurt sandkageform (ca. 2 liter). Bag kagen nederst i ovnen i 55-60 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.

Bagetid: 55 - 60 Minutes


Tips

Hvis kagen allerede er blevet brun, men endnu ikke helt færdigbagt, kan den dækkes til med sølvpapir. 


Engelsk søsterkage er velegnet til frysning.