COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Fastelavnsboller på to måder

(0)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Denne opskrift er fleksibel og kan bruges til både at lave flotte snurrer med vaniljecreme eller klassiske gammeldags fastelavnsboller med cremefyld og glasur.

Ca. 30 - 40 stk.

for let øvede 140 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fastelavnsboller på to måder

50 g gær
150 g smør
5 dl mælk
1 dl sukker
2 knsp. salt
1 tsk. kardemomme
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
12 - 13 dl hvedemel

Remonce med kardemomme:

125 g blødt smør
1 dl sukker
2 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 tsk. kardemomme

Bagefast vaniljecreme:

1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dl mælk

Pynt: Gammeldags fastelavnsbolle:

150 g flormelis
50 g kakao
4 - 5 tsk. varmt vand
Dr. Oetker Choco Mix

Pynt: Vaniljesnurrer:

perlesukker

Tilberedning

Tilberedning

Smuldr gæren i en røreskål. Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt mælk. Varm til blandingen er fingervarm og hæld over gæren. Tilsæt de øvrige ingredienser og tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem til den en glat og smidig. Stil dejen til hævning under et klæde i ca. 50 min.

Dejen er nu klar til at blive brugt på en af de nedenstående måder. Lav evt. halvt af hver og server to forskellige boller med creme til dine gæster.

Bland remoncen sammen i en skål og lad den stå ved stuetemperatur. Rør vaniljecremen med mælk i ca. 1 min og stil den på køl i 20 min.

1

Variant: Vaniljesnurrer

Del dejen i to dele. Rul dejen ud i to rektangler, ca. 40 x 20 cm. Smør remonce ud over dejen og fold de to plader på den brede led. Skær 1 cm brede strimler, sno dem og vikl dem sammen så de danner en bolle. Læg bollerne på en bageplade.

Lav en fordybning i hver bolle og fyld den med kagecremen. Sæt til hævning under et klæde i 30 min.

Tænd ovnen på 180° C varmluft. Pensl bollerne med æg, drys med perlesukker og bag midt i ovnen i ca. 12-15 min. Afkøl inden servering.

2

Variant: Gammeldags fastelavnsboller

Del dejen i to dele. Rul dejen ud i to rektangler, ca. 40 x 20 cm. Skær pladerne så du får 8 stykker af 10x10 cm ud af hver plade.

Læg en skefuld creme og en skefuld remonce på hver firkant. Saml hjørnerne, luk dejen godt til og læg bollerne på en bageplade med samlingen nedad. Sæt til hævning under et klæde i 30 min.

Tænd ovnen på 180° C varmluft. Pensl bollerne med æg, og bag midt i ovnen i ca. 12-15 min. Afkøl og pynt med glasur og evt. krymmel.

Næringsindhold til opskriften Fastelavnsboller på to måder

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 872kJ
212kcal
1543kJ
374kcal
Fedt 5.2g 9.1g
Kulhydrat 36g 63g
Protein 4.4g 7.8g