Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Fastelavnsboller

(4)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Disse fastelavnsboller er lækre og luftige og har en dejlig creme med vaniljesmag.

14 - 16 stk.

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fastelavnsboller

Gærdej:

500 g hvedemel
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 g smør
50 g gær
1 ½ dl mælk
1 æg str. M/L

Kagecreme:

4 dl letmælk
1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme

Pynt:

200 g flormelis
1 spsk. varmt vand
Dr. Oetker konditorfarve
Dr. Oetker krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Bland mel og vaniljesukker. Smuldr smørret i blandingen. Rør gæren ud i den lunede mælk og bland det sammen med melblandingen. Tilsæt ægget og ælt massen til en smidig dej. Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.

2

Kagecreme

Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Pisk kagecremen i 1 minut og stil den i køleskabet i 20 minutter.

Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord. Skær den i firkanter (10x10 cm) og læg 2 tsk. kagecreme midt på hvert stykke. Fold dejen sammen om kagecremen og læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.

3

Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

Lad bollerne efterhæve et lunt sted i 20 minutter. Pensl bollerne med mælk og bag dem i 15-20 minutter. Afkøl fastelavnsbollerne på en bagerist.

4

Pynt

Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasur og krymmel. De upyntede fastelavnsboller kan fryses.

Næringsindhold til opskriften Fastelavnsboller

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 817kJ
195kcal
1564kJ
373kcal
Fedt 6.2g 12g
Kulhydrat 31g 59g
Protein 3.7g 7.2g