Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Flødebolle-muffins med hindbær

(1)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Er du til flødeboller? Er du til hindbær? Er du til muffins? Så er denne opskrift som skabt til dig!

12 - 14 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Flødebolle-muffins med hindbær

Kagedej:

150 g smør
25 g kakao
225 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
3 æg str. M/L
200 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 dl mælk

Fyld:

100 g hindbær , friske eller frosne
1 spsk. flormelis

Flødebolle-skum:

½ dl vand
150 g sukker
100 g Dr. Oetker Flydende Glukose
100 g æggehvider str. M/L , evt. pasteuriserede
1 spsk. sukker
1 - 2 spsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Pynt:

250 g chokolade til overtræk, mørk eller lys
Dr. Oetker krymmel , evt.

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

Kagedej

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao og varm det igennem. Pisk sukker, vaniljeekstrakt og æg til en let og luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen. Rør dejen sammen med kakaosmør og mælk. Fordel dejen i muffinformene.

2

Bag kagerne i 20-25 minutter. Afkøl kagerne på en bagerist.

3

Fyld

Mos hindbærrene med flormelis. Lav en lille fordybning med fx et kuglejern i hver muffin og fordel hindbærmosen heri.

4

Flødebolle-skum

Bring langsomt vand, sukker og flydende glukose i kog i en gryde og lad det simre til temperaturen når 117 °C, 5-8 min.

Begynd at piske æggehviderne stive i en skål, når temperaturen nærmer sig, og pisk sukkeret i. Mens der piskes kraftigt hældes den varme sukkerlage ned til de piskede hvider i en tynd stråle. Strålen må ikke ramme piskeriset. Pisk godt til skummet er stift, tilsæt ekstrakt og pisk et kort øjeblik. Kom skummet i en sprøjtepose og sprøjt det på kagerne, så de får en pæn stor flødebolle på toppen. Lad kagerne stå på køkkenbordet i mindst 1 time, så der dannes en lidt tør hinde.

5

Pynt

Pynt

Smelt chokoladen over vandbad, den skal være flydende og lun, men endelig ikke for varm. Dyp hurtigt kagerne én ad gangen i smeltet chokolade og drej rundt, så den overskydende chokolade samtidig løber af. Drys evt. med krymmel.

Tips og tricks

Velegnet til børnefødselsdage og konfirmation. Kan med fordel laves dagen før de skal serveres. Kagerne kan sagtens fryses – også med flødebolle-topping. Ellers holder de sig også fint i op til 4 dage.

Næringsindhold til opskriften Flødebolle-muffins med hindbær

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 1243kJ
297kcal
1445kJ
345kcal
Fedt 12g 14g
Kulhydrat 42g 49g
Protein 4g 4.6g