Flag

Flødekarameller med vanilje

35 - 40 stk.
Middelsvær
220 minutter
Hjemmelavede karameller til den søde tand. Opskriften kræver et sukkertermometer - alternativt et stegetermometer.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
bradepande; 20 x 30 cm
chokolade- eller sukkertermometer

Ingredienser

Flødekarameller
75 gsmør
5 dlpiskefløde
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
250 gsukker
125 gglukosesirup
½ dlvand

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1

Forbered en form ved at beklæde den med bagepapir og smøre den med et tyndt lag smagsneutral olie.

2

Flødekarameller

75 gsmør
5 dlpiskefløde
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Smelt smør sammen med fløde og vaniljeekstrakt i en kasserolle og sæt det til side.

3
250 gsukker
125 gglukosesirup
½ dlvand

Bland sukker, glukosesirup og vand i en højsidet pande eller gryde, og varm det op ved middel varme under let omrøring. Så snart sukkeret er opløst, må der ikke røres mere i blandingen, da der kan dannes sukkerkrystaller. Sving i stedet forsigtigt panden/gryden let frem og tilbage, så varmen fordeles. Når sukkermassen har en dyb, gyldenbrun farve, tilsættes fløden i en stråle under omrøring. Vær forsigtig, da massen kan bruse op. Lad karamellen koge ved middel varme, til den når en temperatur på 124 °C. Tag straks karamellen af varmen, og hæld den i formen.


Lad karamellen stå i 2-3 timer ved stuetemperatur.

4

Løft karamellen over på bordet og skær den i firkanter med en skarp kniv, smurt med en anelse smagsneutral olie. Karamellen kan også blot skæres efterhånden som de skal serveres.


Opbevar karamellerne tørt og køligt i en lufttæt beholder, så holder de sig op til en måned.


Tips og tricks

Pak hver karamel fint ind i fx bagepapir eller fødevaregodkendt cellofan og giv dem som værtindegave.