Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Fløderand

(2)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Fløderand er en blød og lækker, klassisk dessert.

6 portioner

avanceret 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fløderand

Fløderand:

5 blade Dr. Oetker Husblas
½ l fløde
4 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Fløderand

Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 min.

2

Pisk fløden så den er lind og danner lette toppe. Den må ikke være for stiv. Rør vaniljesukker i og smag til.

3

Tag den udblødte husblas op af vandet uden at klemme det for vand. Smelt husblassen over vandbad. Du kan også smelte husblas i mikroovnen ved 900 W effekt i 15-30 sekunder. Du må ikke varme husblassen for længe da den kan miste evnen til at stivne. Afkøl husblassen en anelse indtil en dråbe på bagsiden af hånden føles håndvarm/lunken. Husblassen må ikke blive for kold, fordi den så ikke kan fordeles ordentligt i blandingen og i stedet vil stivne i dråber og trevler.

4

Husblas-trevler og -klumper opstår når husblassen får et temperaturchok. Derfor skal den smeltede husblas og den masse, den hældes i, have cirka samme temperatur. Start derfor med at køle husblassen en smule ved at blande ca. 1 dl flødeskum i den lune husblas under omrøring. Vend forsigtigt husblasblandingen i resten af flødeskummet.

5

Skyld formen, som fløderanden skal stivne i med koldt vand på indersiden for at sikre, at fløderanden slipper formen når den skal serveres. Hæld fløderanden i formen og dæk den til med husholdningsfilm. Stil den på køl i 4 timer eller indtil fløderanden er helt stivnet.

Tip

En fløderand kan sagtens holde sig på frost i en måned i en lukket beholder.

Er du usikker på, hvordan du undgår klumper og trevler når du arbejder med husblas? Læs vores tips til husblas, hvor vi fortæller dig alt det du skal være opmærksom på, når du arbejder med husblas i kolde tilberedninger som fx Fløderand.

Næringsindhold til opskriften Fløderand

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 1440kJ
380kcal
1440kJ
380kcal
Fedt 32g 32g
Kulhydrat 2.7g 2.7g
Protein 13g 13g