Flag

Frosting eller icings

about 12 portioner
Nem
15 minutter
Lækkert topping eller fyld til dine cupcakes og andre kager. Find her mange forskellige typer og smage af kagetoppings, glasur og fyld.
Frosting, icing, smørcreme og glasur - kært barn har mange navne. Frosting og icings betyder næsten det samme, og er de engelske betegnelser for smørcreme og glasur. Frosting bliver især brugt i Amerika, hvor Cupcake-trenden stammer fra. Frosting kan bestå af forskellige ingredienser. De mest alm...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Chokoladefrosting / Chokoladesmørcreme
250 gflormelis
25 gkakao
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
80 gblødt smør
2 spsk.mælk
Vaniljefrosting / Vaniljesmørcreme
250 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
75 gblødt smør
Dr. Oetker Rød Konditorfarve , eller Concentrated Colour efter ønske
1 - 2 spsk.mælk (undlades ved brug af konditorfarve)
Creamcheese-frosting
320 gflormelis
50 gblødt smør
125 gflødeost , ikke light
Dr. Oetker Concentrated Green Colour eller Konditorfarve
Cake Mousse
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Chocolate , Strawberry Taste eller Vanilla Taste
2 - 2 ½ dlletmælk
Royal icing / æggehvide glasur
2 bægrepasteuriserede æggehvider
2 tsk.citronsaft
330 gflormelis
Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Glasur med Juicy Lemon Icing & Frosting
1 poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
½ dlvand
Smørcreme med Berry Fantasy Icing & Frosting
1 poseDr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
125 gblødt smør
Flødeostecreme med Choco Dream Icing & Frosting
1 poseDr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
100 gflødeost
50 gblødt smør

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljearoma
Picture - Dr. Oetker Vaniljearoma
Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarve , eller Concentrated Colour efter ønske
Picture - Dr. Oetker Concentrated Green Colour eller Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate , Strawberry Taste eller Vanilla Taste
Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
Picture - Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
Picture - Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting

Om opskriften

Alle opskrifter er lavet til ca. 12 cupcakes, men det er jo individuelt hvor meget frosting man kan lide, derfor kan det variere lidt, hvor mange cupcakes man har til.

Cupcakes og kager dekoreret med glasur der indeholder mælk, smør, flødeost eller fløde bør opbevares køligt.

1

Chokoladefrosting / Chokoladesmørcreme

Picture - chokoladefrosting web
250 gflormelis
25 gkakao
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
80 gblødt smør
2 spsk.mælk

Kom flormelis, kakao, Vaniljearoma og blødt smør i en skål. Pisk blandingen med en håndmixer ved lav hastighed, tilsæt mælken lidt ad gangen. Pisk i 5 minutter ved høj hastighed til smørcremen er let og luftig. Tilsæt mere flormelis, hvis smørcremen er lidt for tynd.

2

Vaniljefrosting / Vaniljesmørcreme

Picture - vaniljefrosting web
250 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
75 gblødt smør
Dr. Oetker Rød Konditorfarve , eller Concentrated Colour efter ønske
1 - 2 spsk.mælk (undlades ved brug af konditorfarve)

Kom flormelis, Vaniljearoma og blødt smør i en skål. Pisk blandingen med en håndmixer ved lav hastighed og tilsæt Konditorfarve indtil den ønskede farve er opnået (brug mælk hvis der ikke bruges konditorfarve). Pisk i 5 minutter ved høj hastighed til smørcremen er let og luftig. Tilsæt mere flormelis, hvis smørcremen er lidt for tynd eller tilsæt lidt mælk, hvis den er for tyk.

3

Creamcheese-frosting

Picture - creamcheese-frosting
320 gflormelis
50 gblødt smør
125 gflødeost , ikke light
Dr. Oetker Concentrated Green Colour eller Konditorfarve

Bland flormelis, blødt smør og flødeost i en skål. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed. Tilsæt eventuelt Concentrated Colour eller Konditorfarve og pisk i 5 minutter ved høj hastighed til cremen er let og luftig. Tilsæt mere flormelis, hvis cremen er lidt for tynd.

4

Cake Mousse

Picture - jordbaer-kagemousse_web
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Chocolate , Strawberry Taste eller Vanilla Taste
2 - 2 ½ dlletmælk

Bland posens indhold med 2-2½ dl letmælk (se tilberedningen på bagsiden af emballagen, mængden af mælk er forskellig for de forskellige smagsvarianter), pisk med en håndmixer, først ved lavhastighed i 1 minut, herefter i 4 minutter ved høj hastighed, til den er let og luftig. Det er vigtigt at piske kagemoussen i det antal minutter som er angivet for at opnå den rette konsistens.

5

Royal icing / æggehvide glasur

Picture - royal-icing web
2 bægrepasteuriserede æggehvider
2 tsk.citronsaft
330 gflormelis
Dr. Oetker Rød Konditorfarve

Fordelen ved at bruge glasur lavet af æggehvider er, at glasuren bliver rigtig flot og blank i overfladen. Desuden er den nem at arbejde med. Glasuren størkner rimelig hurtig og bliver hård, så hvis der skal pyntes med krymmel, skal man huske at gøre det lige efter at glasuren er kommet på kagen.

Pisk æggehvider og citronsaft med en håndmixer, piske herefter flormelis og eventuelt Konditorfarve sammen med æggehviderne, glasuren skal blive tyk og blank. 


Denne icing skal anvendes straks efter den er lavet, eller opbevares i en luft tæt beholder, da glasuren bliver hård hvis den udsættes for luft.

6

Glasur med Juicy Lemon Icing & Frosting

Picture - glasur juicy web
1 poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
½ dlvand

Hæld posens indhold i en skål og tilføj vand. Rør rundt et øjeblik så glasuren får en ensartet konsistens uden klumper. 

Mængden af glasur passer til en 20x30 cm bradepande. Pynt med Dr. Oekter krymmel efter ønske for et ekstra festligt udseende.


Brug gerne Berry Fantasy Icing & Frosting eller Choco Dream Icing & Frosting til at lave glasur på samme måde.

7

Smørcreme med Berry Fantasy Icing & Frosting

Picture - smoercreme-berry web
1 poseDr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
125 gblødt smør

Hæld posens indhold i en stor skål og tilføj tempereret smør. Pisk 4 minutter til smørcremen har en ensartet og luftig konsistens. Kom smørcremen i en sprøjtepose med en tyl eller fordel den på kagen med en paletkniv.

Mængden af smørcreme passer til dekoration af ca. 18 små cupcakes eller 10-12 store.


Brug gerne Juicy Lemon Icing & Frosting eller Choco Dream Icing & Frosting til at lave smørcreme på samme måde.

8

Flødeostecreme med Choco Dream Icing & Frosting

Picture - floedeostecreme choco web
1 poseDr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
100 gflødeost
50 gblødt smør

Hæld posens indhold i en stor skål og tilføj flødeost og tempereret smør. Pisk 4 minutter til cremen har en ensartet og luftig konsistens. Kom flødeostecremen i en sprøjtepose med en tyl eller fordel den på kagen med en paletkniv.


Mængden af flødeostecreme passer til dekoration af ca. 18 små cupcakes eller 10-12 store.


Brug gerne Juicy Lemon Icing & Frosting eller Berry Fantasy Icing & Frosting til at lave cream cheese frosting på samme måde.


Tip

Vi har samlet vores bedste tips til frosting, hvor du fx kan læse hvordan du får en luftig og lækker frosting.