Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Gammeldags fastelavnsboller med økologisk kagecreme

recipe-Gammeldags fastelavnsboller med økologisk kagecreme
(2)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Disse gl. dags fastelavnsboller er lækre bløde boller lavet på gærdej og fyldt med økologisk vanilje kagecreme. Dr. Oetkers øko vaniljecreme er bagestabil og cremen flyder derfor ikke ud af bollerne. Se video og lær at koge vaniljecremen fra bunden og se hvordan man lukker fastelavnsbollerne tæt.

14 - 16 stk.

for let øvede 80 Minutter  Økologisk

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Gammeldags fastelavnsboller med økologisk kagecreme

Gærdej:

500 g hvedemel
1 spsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
150 g smør
50 g gær
1 ½ dl mælk
1 æg str. M/L
1 æg str. M/L til pensling

Kagecreme:

5 dl letmælk
1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme

Pynt:

250 g flormelis
3 spsk. vand
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Bland mel og vaniljesukker. Smuldr smørret i blandingen. Rør gæren ud i den lunede mælk og bland det sammen med melblandingen. Tilsæt ægget og ælt massen til en smidig dej. Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.

2

Kagecreme

Rør indholdet af et brev økologisk kagecreme sammen med 1 dl af mælken. Varm den resterende mælk i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes det oprørte vaniljecremepulver under omrøring. Cremen koges i 1 minut. Lad cremen køle en smule af, den behøver dog ikke at være helt kold før den fyldes i bollerne.

3

Form bollerne

Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord. Skær den i firkanter (10x10 cm) og læg 2 tsk. eller 1 spsk. kagecreme midt på hvert stykke. Fold dejen sammen om kagecremen, sørg for at lukningerne er godt samlet. Læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve et lunt sted i 20 minutter.

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

Pisk ægget let sammen i en lille skål. Pensl bollerne med æg og bag dem i 15-20 minutter. Afkøl fastelavnsbollerne på en bagerist.

4

Pynt

Rør en glasur af flormelis og vand. Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasur og økologisk krymmel med smag af kakao, pære eller solbær. De upyntede fastelavnsboller kan fryses.

Næringsindhold til opskriften Gammeldags fastelavnsboller med økologisk kagecreme

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 866kJ
211kcal
1466kJ
358kcal
Fedt 6.5g 11g
Kulhydrat 33g 56g
Protein 3.9g 6.7g