Flag

Græskarkage med nøddecrumble

16 - 20 portioner
Nem
150 minutter
Udnyt efterårets overflod af græskar til at lave denne bradepandekage med varme krydderier og nødder på toppen. Brug grøntsagsrester til at undgå madspild
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
Dr. Oetker dejskraber - stor
bradepande; 20 x 30 cm

Ingredienser

Hjemmelavet græskarpuré
1butternut squash eller græskar
Kagedejen
300 ghvedemel
125 gbrun farin
1 knsp.salt
½ poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (25 g)
½ dlsmagsneutral olie
2 dlletmælk
1 tsk.citronsaft
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
butternut græskarpuré - 150 g
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
Nøddecrumble
50 ghvedemel
50 gbrun farin
1 knsp.salt
1 poseDr. Oetker Mandelflager (50 g)
½ poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (25 g)
50 gsmeltet smør

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (25 g)
Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Picture - Dr. Oetker Brunt Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (25 g)

Forberedelse

Hvis du laver din egen græskarpuré, kan den sagtens laves dagen før, når du har noget andet i ovnen. Som alternativ kan man i visse specialbutikker købe færdig Amerikansk græskarpuré på dåse, gerne i forbindelse med Halloween.

1

Hjemmelavet græskarpuré

1butternut squash eller græskar

Tænd ovnen på 180 ºC varmluft eller  200 ºC traditionel ovn.


Halvér græskarret og fjern kernerne med en stor ske. Læg de to halve med skærefladen nedad, på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i 40-50 minutter. Mærk efter med en gaffel eller lille kniv om græskaret er mørt. Lad det køle af. Tag græskarkøddet ud med en stor ske og mos det til en puré med en gaffel, eller blend det i en foodprocessor eller ligende. 

Bagetid: 40 - 50 Minutes

2

Kagedejen

300 ghvedemel
125 gbrun farin
1 knsp.salt
½ poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (25 g)
½ dlsmagsneutral olie
2 dlletmælk
1 tsk.citronsaft
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
butternut græskarpuré - 150 g
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver

Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn.


Kom alle de tørre ingredienser i en stor skål, og bland dem med et piskeris til alle klumper af hævemidler og krydderier er opløst.



Bland alle de våde ingredienser (inkl. 150 g græskarpuré) i en mindre skål.


Kom de våde ingredienser ned til de tørre, og vend dem hurtigt sammen med en dejskraber. Det er vigtigt at dejen kun lige samles, og ikke røres sej, da det vil gøre kagen kompakt. Kom dejen i en smurt bradepande (ca. 20 x 30 cm), eller en bradepande foret med bagepapir.

3

Nøddecrumble

Picture - Graeskarkage_top_til_web.jpg
50 ghvedemel
50 gbrun farin
1 knsp.salt
1 poseDr. Oetker Mandelflager (50 g)
½ poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (25 g)
50 gsmeltet smør

Bland alle ingredienser løst sammen, og fordel cumblen jævnt på toppen af dejen.


Bag kagen i midten af ovnen i 30-35 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle af i formen.

Bagetid: 30 - 35 Minutes


Tips

Hvis du har græskarpuré til overs, så kan den fint fryses ned i portioner og bruges næste gang du bager kagen. Alternativt går den fremragende som tilbehør til aftensmaden, bare smag den til med lidt salt og peber og evt. en klat smør.


Vil du vide mere om forskellige typer græskar og finde flere opskrifter og inspiration, så tag et kig på vores temaside om græskar.