Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Hindbær mousse med glaze

(21)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Lav en lækker mousse kage med hindbær og overtræk den med en spejlblank, rød glaze.  

4 - 6 portioner

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hindbær mousse med glaze

Redskaber:

Silikoneform, halvkugleformet , 4 små eller 1 stor med en diameter på 20 cm

Hindbærmousse:

3 blade Dr. Oetker Husblas
300 g friske hindbær
50 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Hindbærekstrakt
1 dl creme fraiche 18 %
1 ½ dl piskefløde

Glaze:

4 blade Dr. Oetker Husblas
110 g sukker
1 dl saft , juice eller mælk
125 g finhakket, hvid chokolade
1 - 2 tsk. Dr. Oetker konditorfarve alt efter behov

Tilberedning

Tilberedning

En moussekage smager utrolig godt og når den er pyntet med glaze ser den tilmed ekstra flot ud. Moussekager, eller moussebomber, som de også hedder, er typisk formet som en halvcirkel så glazen kan glide ned af siderne. Glaze er en flydende gelé som er tilsat smag og/eller farve, og det bruges til at overtrække kager.

Det altafgørende ved en vellykket glaze er temperaturen - både på selve glazen og på moussekagen. Når kagen skal glaseres skal den være iskold. Samtidig må glazen ikke være for varm når den hældes over kagen. Ellers risikerer man at den ikke sætter sig, og i stedet blot glider af kagen. Følg opskriften her skridt for skridt og få en flot og lækker Hindbærmousse med glaze-overtræk. Rigtig god fornøjelse!

1

Hindbærmousse

Læg husblas i blød i koldt vand. Bring hindbær, flormelis og vanilje i kog og tag gryden af varmen. Klem husblassen for vand, og smelt den i den varme hindbærsaft under omrøring. Tilsæt hindbærekstrakt og evt. ekstra sukker hvis nødvendigt. Passer hindbærsaften gennem en sigte så kernerne sies fra. Afkøl saften.

2

Rør creme fraiche i den afkølede hindbærsaft. Pisk fløden til en let skum. Vend fløden i hindbærcremen. Skyl silikoneforme i koldt vand og fordel moussen i formene. Dæk formene til med husholdningsfilm og sæt dem i fryseren 3-4 timer så de er iskolde. Hvis du vil overtrække moussebomben med glaze så lad den stå i fryseren indtil glazen er klar til at blive hældt over.

3

Glaze

Læg husblas i blød i koldt vand 5-10 min. Bring sukker og saft i kog i en gryde og kog til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen. Klem husblassen fri for vand og smelt den i den varme saftblanding.

4

Hæld den finthakkede chokolade i et blenderglas og hæld den varme saft over. Blend massen med en stavblender indtil den er ensartet. Det er meget vigtigt, at der ikke dannes luftbobler når massen blendes. Hold derfor konstant blenderen skråt nede i massen mens der blendes. Så kan den ikke trække luft. Bank evt. glasset med glaze ned i bordet hvis der er bobler, og rør forsigtigt i den mens den køler af til 34-35°C. Det er vigtigt at glazen ikke er for varm når den hældes over kagen, da den ellers ikke når at sætte sig og dermed vil glide af.

5

Når glazen har den rette temperatur, tages moussekagen ud af fryseren og vendes ud af formen. Placér moussekagen direkte på en bagerist, der står på en bageplade. Hæld forsigtigt glazen over kagen. Hvis glaze og kage har den rette temperatur vil glazen sætte sig på kagen, mens det der ikke når at sætte sig vil løbe ned gennem bageristen. Hvis du ønsker et tykkere lag glaze gentager du blot processen.

Tips

Vil du vide mere om husblas? Læs vores bedste tips til husblas, fx hvordan du arbejder med husblas i kolde og varme tilberedninger.

Du kan også lave små mousse bomber uden glaze og bruge dem som dekoration oven på kager. Mousse bomber kan nemt opbevares i fryseren indtil de skal bruges.

Næringsindhold til opskriften Hindbær mousse med glaze

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 1662kJ
396kcal
1089kJ
260kcal
Fedt 19g 13g
Kulhydrat 39g 26g
Protein 16g 10g