Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Hjemmelavede Sukkerøjne | Kreahjørnet

recipe-Hjemmelavede Sukkerøjne | Kreahjørnet
(1)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Denne opskrift viser hvordan man nemt og billigt kan lave egne sukker øjne til at dekorere kager med sjove, søde eller skøre ansigter. Oplagt til cupcakes, popcakes og småkager.  

Ca. 100 - 200 stk.

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hjemmelavede Sukkerøjne | Kreahjørnet

Royal icing, også kaldet glasur med æggehvider:

1 bæger pasteuriseret æggehvide
1 tsk. citronsaft
165 g flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Sort konditorfarve
Evt. 1-2 spsk koldt vand

Tilberedning

Tilberedning

Denne opskrift gør det let at lave dine helt egne sukkerøjne af royal icing (RI), også kaldet æggehvideglasur/sprøjteglasur på dansk. Øjnene er perfekte til at dekorere halloween bagværk og kager, men kun fantasien sætter grænser. Du kan lave øjnene så store eller så små som du ønsker, og pupillerne kan sidde snorlige eller være helt skeløjede. Du bestemmer!

1

Glasur

Pisk æggehvider og citronsaft med en håndmikser, pisk herefter flormelis sammen med æggehviderne. Pisk i ca. 10 min. Del glasuren i to skåle, kom 3/4 i den ene skål og 1/4 i den anden. Farv den lille portion med den sorte konditorfarve.

2

Konsistens på glasuren

Tjek konsistensen af din glasur og tilsæt evt. lidt vand til den hvide glasur. Glasuren skal være stiv og kunne sætte sig i en halvrund bobbel når den sprøjtes ud, men ikke så stiv at den danner "spidser", se evt. video tutorial. Når konsistensen er tilfredsstillende hældes den på to sprøjteposer. Lig evt. de lukkede poser på køl i 30-60 min for at lade den sorte farve trænge endnu bedre frem, (den går fra mørk grå til sort).

3

Udsprøjtning

Klip små spidser af de to sprøjteposer. Afsæt nu et par rækker hvide øjenæbler på en bageplade beklædt med bagepapir. Derefter afsættes de sorte pupiler med den sorte glasur oven i de hvide prikker, vådt i vådt. Fortsæt med at lave øjne til du ikke har mere glasur.

Lad øjnene lufttørre over natten eller tør dem i varmluftovn ved 50grader i 30-60 min, alt efter størrelse.

Når øjnene er færdige kan de opbevares i en tætsluttet beholder i månedsvis, så de er klar til næste kreative projekt.

Næringsindhold til opskriften Hjemmelavede Sukkerøjne | Kreahjørnet

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 15kJ
4kcal
1362kJ
325kcal
Kulhydrat 0.9g 79g
Protein 0g 1.6g