Flag

Hjertekage af mørdej med jordbærmousse og friske bær

8 portioner
Middelsvær
90 minutter
Er du vild med talkage og bogstavkage? Så vil du elske denne søde hjertekage. Den er lavet på mørdej, og er pyntet med jordbærmousse og friske bær.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm

Ingredienser

Mørdejsbunde
240 ghvedemel
50 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 gkoldt smør i tern
1æg str. M/L , let sammenpisket
Jordbærmousse
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2 ½ dlletmælk
about 2 dråberDr. Oetker Concentrated Red Colour
Pynt
friske jordbær
friske hindbær
Dr. Oetker Silver Pearls
Dr. Oetker Sweetheart

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
Picture - Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Picture - Dr. Oetker Silver Pearls
Picture - Dr. Oetker Sweetheart
1

Forberedelse

Print hjerteskabelonen ud på et stykke papir. Klip herefter hjertet ud, så den er klar som skabelon til kagebundene.

2

Mørdejsbunde

Bland mel, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml massen med et pisket æg, brug kun netop så meget æg der skal til for at massen hænger sammen, den må ikke blive for klistret. Det er vigtigt ikke at ælte dejen for meget, da bundene så kan blive for seje. Del dejen i tre ligestore portioner. Rul dejen let flad, pak den i film og sæt den i køleskabet i 30 minutter.



Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme. 


Rul den kolde dej ud, evt. mellem to stykker bagepapir eller på et meldrysset bord. Hver dej skal være ca. 1/2 cm tyk. Sørg for at den er bred nok til, at skabelonen kan placeres oven på dejen.


Kom den udrullede dej på et stykke bagepapir på en bageplade. Placer herefter skabelonen oven på dejen. Skær forsigtigt hjertet ud med en skarp kniv. Gentag processen for de to andre bunde.


Bag bundene i ca. 10 minutter. Ved brug af varmluft kan alle bundene bages samtidig, men hvis der bruges traditionel varme bages bundende en ad gangen midt i ovnen. Bundene er færdige, når de er let gyldne. Lad dem køle helt af.

3

Jordbærmousse

Bland et brev Cake Mousse Strawberry Taste med letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Bland et par dråber Concentrated Red Colour i moussen for en kraftigere lyserød farve. Fyld kagemoussen i en sprøjtepose med en rund tyl.

4

Samling

Placer den ene bund på et serveringsfad eller bræt. Sprøjt 1/3 af moussen i små dutter udover hele bunden. Læg forsigtigt den næste bund ovenpå og gentag processen. Slut af med at sprøjte mousse i dutter på den sidste bund.

5

Pynt

Halver jordbærene. Pynt kagen med jordbær, hindbær, Chocolate Silver Pearls og Sweetheart krymmel.


Tips

Server kagen kort efter samling, hvis du ønsker at bundene er sprøde. Hvis du ønsker blødere bunde, så sæt kagen i køleskabet et par timer eller natten over inden servering. Vent med at pynte kagen kort inden servering.


Du kan med fordel samle mørdejen i en foodprocessor. Hæld blot de tørre ingredienser i og blend smørret i med pulsefunktion.


Find inspiration til flere talkager og andre lagkager her.