Vask citronerne og skær dem i tynde skiver. Klip de groveste stilke af hyldeblomstskærmene. Læg citroner og hyldeblomstskærme i en stor skål sammen med sukker og citronsyre. Hæld kogende vand over og rør til sukker og citronsyre er opløst.
Dæk skålen til og lad den stå køligt og trække i 4-6 dage.
Si saften og hæld den på flasker, eller fyld den i poser til nedfrysning. Hvis drikken fryses eller drikkes kort tid efter den er lavet behøver den ingen konservering.
Bland den koncentrerede saft med koldt eller kogende vand efter smag. Eller prøv at komme en smule af saften i et champagneglas og top op med en mousserende vin, det er en let og dejlig velkomstdrink på en varm sommerdag.
Prøv også vores lidt anderledes opskrift på Hyldeblomstdrik med ingefær eller prøv at lave en en sød og frisk Rabarbersaft med vanilje.
Relaterede opskrifter
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft