Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Ispinde med karamel eller lakrids

(0)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Prøv denne opskrift på ispinde med karamel eller lakrids på en varm sommerdag. Det er lige til og smager skønt!

Ca. 12 stk.

for let øvede 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Ispinde med karamel eller lakrids

Iscreme:

4 pasteuriserede æggeblommer
75 g sukker
½ Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljestang
2 dl sødmælk
3 dl piskefløde

Karamelis:

1 portion is
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
1 pose Dr. Oetker Fudge Chunks (85 g)
200 g lys chokolade til overtræk
25 g Dr. Oetker Hasselnøddeflager , ristede

Lakridsis:

1 portion is
1 - 2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Lakridsekstrakt
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark eller Milk (100 g)
200 g mørk chokolade til overtræk
Dr. Oetker krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Iscreme:

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftigt. Varm mælk og piskefløde op til kogepunktet. Hæld det langsomt i æggemassen mens der piskes og kom blandingen tilbage i gryden. Varm blandingen op under omrøring til den er let cremet. Den må endelig ikke koge. Sæt den til afkøling.

Nu har du din basis iscreme, som kan blandes med ingredienserne til enten karamelis eller lakridsis.

2

Bland ingredienserne til karamel- eller lakridsis, alt efter hvilken is du ønsker, i iscremen. Frys den i en ismaskine eller med jævnlig omrøring i en skål i fryseren til den er cremet i konsistensen.

Fordel iscremen i isforme, sæt en pind i hver og frys dem til de er helt faste. Tag isene ud af formene og læg dem tilbage i fryseren, så de er rigtig kolde.

3

Hak og smelt chokoladen over vandbad. Dyp ispindene i chokolade, drys straks med nødder eller krymmel og server eller kom ispindene tilbage i fryseren til de skal spises.

Tips og tricks:

Server dem til børnefødselsdag, sommer-komsammen, Sankt Hans eller andre festlige lejligheder.

Forme til ispinde fås hos de fleste isenkræmmere i sommerperioden. Men man kan også komme dem i små muffinforme eller glas.

Næringsindhold til opskriften Ispinde med karamel eller lakrids

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 1798kJ
430kcal
1628kJ
389kcal
Fedt 28g 26g
Kulhydrat 38g 34g
Protein 5.3g 4.8g