Flag

Jordbærmousse-lagkage

12 - 16 portioner
Middelsvær
160 minutter
Denne lækre jordbærlagkage med jordbærmousse og flødeskum er den perfekte fødselsdagslagkage til både børn og voksne.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 22 cm
kagerulle
blomster-udstikker
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Ingredienser

Lagkagebund
4æg str. M/L
125 gsukker
25 gmajsstivelse
65 ghvedemel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Jordbærfyld
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2 ½ dlletmælk
300 gjordbær
Pynt
1 pakkeDr. Oetker Hvid fondant (250 g)
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
flormelis
Dr. Oetker Silver Pearls
2 ½ dlpiskefløde

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
Picture - Dr. Oetker Hvid fondant (250 g)
Picture - Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Picture - Dr. Oetker Silver Pearls

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Lagkagebund

4æg str. M/L
125 gsukker
25 gmajsstivelse
65 ghvedemel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Sigt majsstivelse, hvedemel og bagepulver i æggemassen, tilsæt hakkede mandler og vend det hele sammen. Fordel dejen i tre smurte springforme (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden.

Bag bundene i 10 minutter til de er lysebrune. Afkøl bundene på en bagerist.

Bagetid: 10 Minutes

2

Jordbærfyld

1 brevDr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2 ½ dlletmælk
300 gjordbær

Bland posens indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig.

Skyld og rens jordbærrene og skær dem i kvarte. 


Læg en lagkagebund på et fad. Fordel halvdelen af kagemoussen og dernæst halvdelen af jordbærrene jævnt på bunden. Læg en bund ovenpå, og fordel resten af moussen og jordbærrene herpå. Top med den sidste bund. 

3

Pynt

Dr. Oetker Hvid fondant (250 g)
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
flormelis
Dr. Oetker Silver Pearls
2 ½ dlpiskefløde

Tag 175 g af Hvid Fondant, farv fondanten lyserød med Concentrated Pink Colour. Ælt fondanten godt sammen så farven bliver jævnt fordelt. Rul den lyserøde fondant ud på et bord drysset med flormelis eller lidt majsstivelse.

Placér springformen ovenpå den udrullede fondant og skær langs formens kant, således at der skæres en cirkel af fondant med samme diameter som kagen, gem de overskydende rester. Læg låget af fondant på toppen af lagkagen.

Farv den overskydende lyserøde fondant en lidt mørkere lyserød med endnu et par dråber Concentrated Pink Colour. Udstik små lyserøde blomster, gerne i forskellige størrelser.

Farv den resterende hvide fondant med lidt Concentrated Green Colour. Tril en lang stilk af den grønne fondant. Læg stilken på kagen. Rul resten af den grønne fondant ud og skær små grønne ovale blade ud med en lille kniv eller brug en udstikker. Rids bladene i midten og tryk dem lidt sammen i den ene ende. Placér blade og blomster på kagen, langs stilken. Sæt én Chocolate Silver Pearl i midten af hver blomst.


Pisk fløden til flødeskum og kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt en kant af flødeskum rundt om hele kagen. 


Tips

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.