Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Juleboller

(1)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Juletid er lig med dejligt julebag og her får du en lækker juleopskrift på søde juleboller.

15 - 18 stk.

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Juleboller

Dejen :

50 g gær
2 ½ dl mælk
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 æg str. M/L
75 g smør
475 g hvedemel
1 bæger Dr. Oetker Blandede Cocktailbær (100 g)
1 pose Dr. Oetker Korender (75 g)
1 pose Dr. Oetker Mandelsplitter (50 g)
Pensling: Æg og perlesukker tilsat 1 tsk. Dr. Oetker Brunkagekrydderi

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Lun mælken i en gryde, og rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt salt, sukker og sammenpisket æg. Smuldr smørret i halvdelen af melet, og rør det i gærblandingen. Tilsæt hakkede cocktailbær, korender og mandler. Ælt resten af melet i dejen lidt af gangen og ælt indtil dejen er glat og smidig.

Lad den hvile 10 min. og del den i 15-18 lige store stykker. Tril dejen til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med æg og drys med perlesukker og brunkagekrydderi. Lad bollerne hæve lunt til dobbelt størrelse i ca. 30 min.

2

Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

Bag bollerne i den forvarmede ovn i 15-20 min. og server dem gerne lune.

Næringsindhold til opskriften Juleboller

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 578kJ
138kcal
1486kJ
355kcal
Fedt 4.2g 11g
Kulhydrat 21g 54g
Protein 3.5g 9.1g