Flag

Julecupcakes med vanilje-chai

about 12 stk.
Middelsvær
125 minutter
Er du vild med chai-te? Så prøv disse cupcakes med smag af brunkage og chai, og som er toppet med en nem cream cheese mousse med med chai og vanilje.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
muffinforme
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Ingredienser

Kagedejen
100 gblødt smør
225 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2æg str. M/L
180 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Natron
1 tsk.Dr. Oetker Brunkagekrydderi
50 ginstant chai-pulver
½ dlletmælk
Flødeostemousse med chai
25 ginstant chai-pulver
1 spsk.kogende vand
1 ½ dlletmælk
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
100 gflødeost

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Brunkagekrydderi
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste

Tænd ovnen på 175 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Chai-kage

100 gblødt smør
225 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2æg str. M/L
180 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Natron
1 tsk.Dr. Oetker Brunkagekrydderi
50 ginstant chai-pulver
½ dlletmælk

Pisk smør, sukker og vaniljesukker blødt og cremet. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk mindst 1 minut efter hvert æg. Rør sigtet hvedemel, natron, brunkagekrydderi og chai-pulver i æggemassen sammen med mælk og fordel dejen i muffinforme.


Bag kagerne midt i ovnen i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om de er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl derefter kagerne på en bagerist.

Bagetid: 20 - 25 Minutes


Flødeostemousse med chai

Lige inden servering tilberedes toppingen. 

Rør chai-pulver ud i vandet og tilsæt letmælk. Tilsæs Cake Mousse Vanilla Taste og flødeost og pisk i ca. 2 minutter for at opnå en cremet og luftig mousse. Kom moussen i en sprøjtepose med en stjernetyl (fx Dr. Oetker Stjernetyl; ø 8mm). Sprøjt rosetter med moussen på hver cupcake, start på midten af kagen og sprøjt udad i cirkler.


Tips

Pynt evt. dine cupcakes med hjemmelavet chokoladepynt. Temperer din chokolade og sprøjt små hjerter på et stykke bagepapir, lad dem sætte sig og brug dem til pynt. Du kan se her, hvis du vil vide mere om chokolade og chokoladetemperering.

Hvis du vil være sikker på at dine cupcakes ikke flyder ud så læg muffinformene dobbelt, eller kom dem i en muffinform af metal, på den måde bliver siderne på dine cupcakes mere lige.