Flag

Julekrydderkage med appelsin og chokolade

12 - 16 portioner
Nem
90 minutter
Denne julekrydderkage smager lækkert af choko-orange. Den er tilsat brunt bagepulver, der giver den en dejlig krydret smag, perfekt i den søde juletid.
Krydderkage smager dejligt - især til jul. Denne nemme version er med kandiseret appelsinskal, korender og mørk chokolade og er hurtig at røre sammen. Kagen er toppet med mandelflager, der giver en skøn smag og dejlig knas.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 22 cm

Ingredienser

Krydderkage
200 gblødt smør
200 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
4æg str. M/L
200 ghvedemel
3 tsk.Dr. Oetker Brunt Bagepulver
1 poseDr. Oetker Korender (75 g)
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g)
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
100 gchokoladeknapper eller hakket chokolade
1 poseDr. Oetker Mandelflager (50 g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Picture - Dr. Oetker Brunt Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Korender (75 g)
Picture - Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Mandelflager (50 g)

Tænd ovnen på 160 °C varmluft.

1

Krydderkage

200 gblødt smør
200 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
4æg str. M/L
200 ghvedemel
3 tsk.Dr. Oetker Brunt Bagepulver
1 poseDr. Oetker Korender (75 g)
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g)
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
100 gchokoladeknapper eller hakket chokolade
1 poseDr. Oetker Mandelflager (50 g)

Pisk smør, sukker og vaniljeekstrakt sammen i en skål, til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk mindst 1-2 minutter for hvert æg, så dejen bliver let og luftig. 

Bland sigtet hvedemel og brunt bagepulver sammen og rør det i blandingen lidt efter lidt. Vend herefter korender, appelsinskal, hakkede mandler og chokoladeknapper i dejen.

Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm) med bagepapir i bunden, glat overfladen ud og drys med mandelflager.

Bag kagen 50-60 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.

Lad kagen hvile 10 minutter inden den tages ud af formen. Lad den derefter afkøle helt på en bagerist.

Bagetid: 50 - 60 Minutes


Tip
Picture - Krydderkage-skyline-1_opskriftdatabase.jpg

Pynt din julekrydderkage med en "skyline" af små honningkagehuse sat fast med Dr. Oetker Bagelim. Du kan printe skabelonen på honningkagehus.dk eller her i opskriften.