Tænd ovnen på 190 °C traditionel varme.
Læg korender i blød i Amaretto eller vand og lad dem trække 30 min.
Blend hvedemel med Brunt Bagepulver, bagepulver, natron, sukker og Appelsinskal i en foodprocessor, så appelsinskallen hakkes fint. Tilsæt smør og marcipan og blend igen, til det har konsistens som groft sand. Alternativt hakkes Appelsinskal i små stykker med en kniv, og smør og marcipan smuldres i melblandingen.
Hæld melblandingen i en skål, bland korender og hakkede mandler i. Lav en fordybning i melet og hæld kærnemælken i. Saml hurtigt dejen og lad dejen hvile i 10 min. på køkkenbordet.
Rul dejen ud på et let meldrysset bord i en tykkelse på 2,5 cm. Udstik scones med en rund udstikker evt. kruset (ø 6 cm) og læg dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Pensl toppen med sammenpisket æg og drys med kanelsukker.
Bag julescones i den nederste tredjedel af ovnen i 16-17 min. Dæk de nybagte julescones til med et tørt viskestykke, mens de køler af.
Bagetid: 16 - 17 Minutes
Julescones kan fryses ubagte og skal så bage 5 min. længere direkte fra fryseren. Færdigbagte julescones kan også fryses.
Prøv at servere dine nybagte scones med en hjemmelavet appelsin curd, find opskriften her.
Opskriften på de lækre scones er udviklet af dygtige Lene som står bag både bloggen og Instagramprofilen Bagvrk.dk.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller