Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Karamelcupcakes med peanutbutter-frosting

(0)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Fantastiske cupcakes med smag af karamel og peanuts - lige til den søde tand.

Ca. 12 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Karamelcupcakes med peanutbutter-frosting

Kagedejen:

175 g blødt smør
200 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3 æg str. M/L
350 g hvedemel
½ tsk. salt
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 ½ dl mælk
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
Dr. Oetker Kulørte Muffinforme

Peanutbutter-frosting:

60 g blødt smør
125 g peanutbutter (cremet)
130 g flormelis
2 spsk. mælk
½ tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
½ tsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt

Pynt:

1 pose Dr. Oetker Fudge Chunks (85 g)
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 200˚ traditionel varme. Sæt 12 muffinforme på en bradepande.

2

Kagedejen

Pisk smør, sukker og vaniljesukker blødt og cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt. Tilsæt evt. en lille smule af melet, hvis massen skiller. Sigt hvedemel, salt og bagepulver og bland det i dejen skiftevis med mælken. Tilsæt karamelekstrakt og rør rundt så den fordeles i hele dejen.

Fyld dejen i formene og bag kagerne 15-18 minutter på midterste rille i ovnen. Lad dem køle helt af på en bagerist.

3

Peanutbutter-frosting

Pisk smør og peanutbutter blødt og tilsæt derefter flormelis lidt ad gangen. Tilsæt mælk og vanilje- og karamelekstrakt. Pisk frostingen først ved lav hastighed, og derefter ca. 3 min. ved højeste hastighed, indtil blandingen er luftig og cremet. Hvis frostingen skal være mere fast tilsættes lidt mere flormelis. Hvis den skal være mere blød tilsættes ½-1 spsk. mælk.

Fyld frostingen i en sprøjtepose og pynt kagerne. Pynt til sidst kagerne med fudge chunks og dryp med karamelsaucen.

Tips og tricks

Det kan være svært at sprøjte frostingen ud gennem en stjernetylle, da der kan være små stykker peanuts også selvom peanutbutteren er cremet. Brug derfor helst en tylle med rund snude.

Har du lyst til at læse mere om hvordan du får den lækreste frosting, icing og smørcreme? >>

Næringsindhold til opskriften Karamelcupcakes med peanutbutter-frosting

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 2226kJ
535kcal
1670kJ
401kcal
Fedt 25g 19g
Kulhydrat 69g 51g
Protein 8g 6g