Flag

Klassisk krydderkage

14 - 16 portioner
Nem
80 minutter
Prøv denne klassiske opskrift på krydderkage, som passer perfekt til julens hyggestunder med den dejlige smag af varme krydderier.
Elsker du også en god traditionel krydderkage? Vi gør! Specielt op til jul, men den er nu rigtig god hele vinteren, især til en varm kop te. Kagen er en simpel rørt kagedej lavet med Brunt Bagepulver så den derved er dejligt krydret med både kanel, nellike, ingefær og allehånde. Kagen er fyldt me...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
sandkageform; 10 x 30 cm

Ingredienser

Krydderkage med korender
250 gblødt smør
250 gsukker
2æg str. M/L
400 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
2 ½ dlmælk
1 poseDr. Oetker Korender (75 g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Brunt Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Korender (75 g)

Tænd ovnen på 175 ºC traditionel varme.

1

Krydderkage med korender

250 gblødt smør
250 gsukker
1æg str. M/L
400 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
2 ½ dlmælk
1 poseDr. Oetker Korender

Pisk smør og sukker sammen i en skål, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen med en håndmixer ved høj hastighed, pisk godt efter hvert æg. 

Tilsæt sigtet hvedemel, vaniljesukker og brunt bagepulver og rør det i sammen med mælken. Rør til sidst korender i dejen.

Hæld dejen i en smurt sandkageform (10 x 30 cm). Bag kagen nederst i ovnen i 55-60 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. 


Afkøl kagen på en bagerist.

Bagetid: 55 - 60 Minutes


Tips

Hvis kagen allerede er blevet brun, men endnu ikke helt færdigbagt, kan den dækkes til med sølvpapir under den sidste bagetid.

Krydderkage holder sig frisk og saftig i flere dage, og er også velegnet til frysning. 

Prøv at riste skiver af krydderkagen og server den med smør.