COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Klassiske scones med vanilje-ahornsmør

(0)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Disse scones er hurtige at lave og smager helt fantastisk.

12 - 14 stk.

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassiske scones med vanilje-ahornsmør

Bolledej:

400 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Natron
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljesukker
½ tsk. salt
2 spsk. sukker
125 g koldt smør i små tern
2 dl kærnemælk (alternativt 2 dl sødmælk med saften af ½ citron)

Vanilje-ahornsmør:

1 ½ dl ahornsirup
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
150 g blødt smør
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Tilberedning

Tilberedning

Disse scones er superhurtige at lave og smager fortryllende helt friskbagte med den cremede vanilje-ahornsmør. Man skal ikke tælle kalorier her, blot nyde hver eneste bid. Smørret kan laves i forvejen, opbevares i køleskabet og tages ud så det har stuetemperatur før servering. Scones skal, som alt andet brød der hæver på bagepulver og natron, spises umiddelbart efter de kommer ud af ovnen, så smager de allerbedst. Alternativt kan de fryses, og efterbages i 5 minutter ved 200° C traditionel varme fra frossen tilstand.

1

Tænd ovnen på 220° C traditionel varme.

2

Bolledej

Hvis kærnemælken erstattes af sødmælk og citronsaft, blandes de to ingredienser først, da mælken skal syrne i 5-10 minutter.

Bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i blandingen til det har konsistens som rasp. Tilsæt kærnemælk (eller syrnet sødmælk) og saml dejen hurtigt. Hvis dejen æltes bliver sconesene små, kompakte og tunge, frem for lette og luftige.

Tryk dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 cm, og tryk scones ud med et glas. Læg dem på bagepladen og pensl med en blanding af æg og fløde.

Bag sconesene i 10-12 minutter til de er gyldne på toppen.

3

Vanilje-ahornsmør

Bring ahornsirup og citronekstrakt i kog i en kasserolle. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør blandingen godt sammen. Tilsæt vaniljen og pisk blandingen igennem med håndmixer eller en køkkenmaskine, til den er tyk og cremet. Server vanilje-ahornsmørret til de lune scones.

Næringsindhold til opskriften Klassiske scones med vanilje-ahornsmør

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 880kJ
210kcal
1833kJ
438kcal
Fedt 12g 26g
Kulhydrat 23g 48g
Protein 2.3g 4.7g