Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Lækker lagkage - uden gluten og laktose

(3)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Hjemmelavet lagkage med kagecreme og friske bær er og blir' en klassiker. Denne opskrift er uden gluten og laktose.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lækker lagkage - uden gluten og laktose

Redskaber:

Springform; ø 22 cm

Lagkagebunde:

5 æg str. M/L
170 g sukker
65 g kartoffelmel
60 g rismel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Fyld:

1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
6 dl laktosefri mælk
400 - 500 g friske jordbær
Saft af ½ appelsin

Pynt:

250 g flormelis
2 - 3 spsk. kogende vand
Dr. Oetker konditorfarve
Dr. Oetker krymmel , fx Party Mix
2 ½ dl laktosefri piskefløde

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

2

Lagkagebunde:

Pisk æg og sukker skummende og luftigt med en elpisker i 4-5 minutter. I en skål blandes kartoffelmel, rismel og bagepulver godt sammen og sigtes derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform, gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-25 minutter.

Mærk efter med et træspyd om den er nok bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen kan du komme et stykke stanniol over mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den i 3, så du får 3 lagkagebunde.

3

Fyld:

Tænd oven på 200° C traditionel varme. Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i oven i 2-4 minutter. Hold godt øje med dem da de nemt får for meget. De skal være let gyldne.

Tilbered kagecremen som anvist på pakken efter fremgangsmåden for almindelig kagecreme og ikke bagestabil. I stedet for letmælk anvender du laktosefri minimælk. Efter 20 minutter i køleskabet røres cremen igennem. Skyl jordbærerne og skær dem i skiver.

Læg den nederste bund på et fad, pres saften fra en halv appelsin på bunden, fordel halvdelen af jordbærerne på bunden og smør halvdelen af kagecremen på. Drys halvdelen af mandlerne ovenpå kagecremen. Læg derefter den midterste bund på og gentag med det resterende fyld. Læg den sidste bund på som top. Lad gerne kagen trække et par timer før servering.

4

Pynt:

Lige inden servering pyntes kagen. Rør en glasur af sigtet flormelis, varmt vand og konditorfarve. Smør glasuren på den øverste bund. Pynt straks med krymmel inden glasuren stivner. Pisk fløden til skum og smør den langs siderne af kagen, eller kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt flødeskummet rundt langs kanten af kagen.

OBS:

Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er glutenfrit. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.

Tips og tricks

Skift gerne jordbær ud med andre bær eller en blanding af bær. Du kan også erstatte de ristede hakkede mandler med hakket, mørk, laktosefri chokolade.

Du kan nemt flække bunden i tre ved at markere 2 riller med en kniv hele vejen rundt på kagen, hvor den skal deles. Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden over. Gentag processen i den anden rille, så du ender med tre bunde.

Læg gerne din lagkage sammen dagen inden den skal serveres, men husk at pynt og flødeskum er bedst at påføre/pynte med inden servering.

Næringsindhold til opskriften Lækker lagkage - uden gluten og laktose

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 944kJ
225kcal
867kJ
207kcal
Fedt 8.1g 7.4g
Kulhydrat 34g 31g
Protein 3.7g 3.4g