Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Lagkage med hindbær - uden gluten og laktose

(0)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Opskriften på klassisk lagkage med hindbær går aldrig af mode! Denne opskrift er uden gluten og laktose.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lagkage med hindbær - uden gluten og laktose

Redskaber:

Springform; ø 22 cm

Lagkagebunde:

5 æg str. M/L
170 g sukker
65 g kartoffelmel
60 g rismel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
6 dl laktosefri mælk
200 g frosne hindbær

Pynt:

50 g hindbær , friske eller optøede
200 g flormelis
1 - 2 spsk. kogende vand
Dr. Oetker Gel Glitter
Dr. Oetker krymmel , fx Dr. Oetker Princess Lillifee Krymmel
2 ½ dl laktosefri piskefløde

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

2

Lagkagebunde:

Pisk æg og sukker skummende og luftigt med en elpisker i 4-5 minutter. I en skål blandes kartoffelmel, rismel og bagepulver godt sammen og sigtes derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform, gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-25 minutter.

Mærk efter med et træspyd om den er nok bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen kan du komme et stykke stanniol over mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den i 3, så du får 3 lagkagebunde.

3

Fyld:

Tilbered kagecremen som anvist på pakken efter fremgangsmåden for almindelig kagecreme og ikke bagestabil. I stedet for letmælk anvender du laktosefri minimælk. Efter 20 minutter i køleskabet røres cremen igennem.

Læg den nederste bund på et fad, fordel halvdelen af de frosne hindbær på bunden og smør halvdelen af kagecremen på. Læg derefter den midterste bund på og gentag med det resterende fyld. Læg den sidste bund på som top. Lad gerne kagen trække et par timer før servering.

4

Pynt:

Lige inden servering pyntes kagen. Mos hindbærerne med halvdelen af vandet og rør det sammen med den sigtede flormelis til en glasur. Tilsæt evt. ekstra vand. Overtræk toppen af lagkagen med hindbærglasur og pynt med glimmer gelé og krymmel. Pisk fløden til skum og smør den langs siden af kagen, eller kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt flødeskum rundt langs kanten af kagen.

OBS:

Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er glutenfrit. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.

Tips og tricks

Du kan nemt flække bunden i tre ved at markere 2 riller med en kniv hele vejen rundt på kagen, hvor den skal deles. Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden over. Gentag processen i den anden rille, så du ender med tre bunde.

De mosede hindbær kan sies inden de røres sammen med flormelis så kernerne ikke kommer med. På den måde får man en glat glasur.

Læg gerne din lagkage sammen dagen inden den skal serveres, men husk at pynt og flødeskum er bedst at påføre/pynte med inden servering.

Næringsindhold til opskriften Lagkage med hindbær - uden gluten og laktose

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 843kJ
200kcal
1061kJ
252kcal
Fedt 6.6g 8.4g
Kulhydrat 32g 40g
Protein 3g 3.8g