Flag

Lagkage med jordbær-rabarbergrød

6 - 8 portioner
Middelsvær
165 minutter
En ægte smag af sommer! Lagkagen er fyldt med en lækker grød af jordbær og rabarber samt en blød kagecreme. Du kan altid erstatte med dine egne ynglingsbær
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 18, 19 eller 20 cm

Ingredienser

Lagkagebunde
4æg str. M/L
150 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ dlvand
150 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver
Jordbær-rabarbergrød
125 grabarber (friske eller frosne)
125 gjordbær (friske eller frosne)
75 - 100 gsukker alt efter smag
2 dlvand
15 gDr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød
Lagkagefyld
1 brevDr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
5 dlsødmælk
2 ½ dlfløde
Pynt
friske bær - fx jordbær, hindbær, blåbær
mynteblade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød
Picture - Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Lagkagebunde

4æg str. M/L
150 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ dlvand
150 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend dejen sammen. 


Fordel dejen ligeligt i fire springforme med samme diameter (har du kun én springform, kan du veje dejen af og divider tallet med fire. Bag derefter bundene en ad gangen i formen). Bag bundene i 7-10 minutter. Lad dem køle helt af.

Bagetid: 7 - 10 Minutes

2

Jordbær-rabarbergrød

125 grabarber (friske eller frosne)
125 gjordbær (friske eller frosne)
75 - 100 gsukker (alt efter smag)
2 dlvand
15 gDr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød

Rens og snit jordbær og rabarber. Kom dem i en gryde med sukker og 1½dl. vand. Kog op og lad koge i ca. 5 minutter til rabarber og jordbær er møre. 


Opløs jævningspulveret i ½ dl vand. Tag gryden af varmen og rør jævningen stille og roligt i grøden. Den begynder med det samme at tykne. Stil grøden i køleskabet til den er kold.

3

Lagkagefyld

1 brevDr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
5 dlsødmælk
2 ½ dlfløde

Kom indholdet af et brev Kagecreme med Vaniljesmag i en skål og tilsæt mælk. Pisk med en håndmixer i 1 minut, stil derefter kagecremen i køleskabet i 20 minutter.

Pisk fløden til en lind flødeskum i en skål. Så snart kagecremen er fast vendes den letpiskede flødeskum i kagecremen. 


Tag 1/4 af cremen fra, den skal bruges til toppen af lagkagen.


Vend den resterende creme med den kolde jordbær-rabarbergrød.

4

Samling af kagen og pynt

friske bær f.eks. jordbær, hindbær, blåbær
mynteblade

Drys en af bundene med sukker. Placer herefter bunden på lagkagefadet med sukkersiden nedad. Dette sikrer, at den nederste bund ikke klistrer fast til lagkagefadet. 


Fordel 1/3 af jordbær-rabarbercremen på bunden. Læg den næste bund oven på og gentage med de næste bunde og det resterende fyld, slut af med en bund.

Kom kagecremen uden frugtgrød over toppen af kagen. Pynt med friske bær og mynteblade.


Tips

Hvis du bruger frosne bær kan det være nødvendigt at reducere vandmængden en smule. Du kan også udskift grøden med en hvilken som helst anden grød, fx stikkelsbærgrød.


Rabarber indeholder oxalsyre, som kan give en ubehagelig ”tør” fornemmelse på tungen. Derfor er Dr. Oetker Jævningspulver til Rabarbergrød tilsat non-oxal for at modvirke denne tørhedsfornemmelse. Hvis du laver en grød uden rabarber er non-oxal ikke nødvendigt, prøv derfor istedet at bruge Jævningspulver til Frugtgrød.


Find mere inspiration til og flere opskrifter på lagkager på vores temaside.