Flag

Lakridsmakroner med chokolade-citroncreme

16 - 18 stk.
Middelsvær
500 minutter
Hjemmebag, der vækker glæde hos store og små.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Chokoladetrøffel
1 bladDr. Oetker Husblas
3 dlpiskefløde
1 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
200 ghakket hvid chokolade
Lakridsmarkroner
200 gmarcipan
175 gflormelis
4 tsk.lakridspulver
1æggehvide str. M/L
Overtræk og pynt
200 ghakket hvid chokolade
lakridspulver

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Mandelaroma
1

Chokoladetrøffel

1 bladDr. Oetker Husblas

Læg husblassen i blød i 10 min. i koldt vand.


Hæld fløden i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet ved middel varme sammen med mandelaroma og Naturlig Citronaroma.


Vrid vandet af husblassen, og rør den hurtigt ud i den varme flødeblanding.


Kom chokoladen i en skål og hæld flødeblandingen over, så chokoladen smelter. Lad blandingen stå et øjeblik, og rør den derefter til den er glat. Dæk chokoladecremen til med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet mindst 4 timer, gerne natten over, til blandingen er helt kold.

2

Lakridsmarkoner

200 gmarcipan
175 gflormelis
4 tsk.lakridspulver
1æggehvide str. M/L

Bland marcipan, flormelis, lakridspulver og æggehvide sammen i en skål. Ælt massen sammen med hænderne, til den er homogen, og lad den hvile i køleskabet i en time.

3

Tænd ovnen på 170 ˚C traditionel varme.


Form marcipanmassen til kugler (ca. ø 6 cm), det er nemmest med fugtige hænder, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem et let tryk, så de har en tykkelse på ca. 1 cm.


Bag makronerne midt i ovnen i 18-20 min. til de gyldne. Afkøl makronerne på en bagerist.

Bagetid: 18 - 20 Minutes


Pisk den helt afkølede chokoladecreme med en håndmixer til den er luftig. Fordel cremen på makronerne med en kniv, så der dannes en lille top.


Sæt kagerne på køl i en time, så der dannes en let skorpe.

4

Overtræk og pynt

200 ghakket hvid chokolade

Smelt chokoladen over vandbad. Skålen må ikke røre bunden af gryden, da chokoladen let danner skorpe, hvis den udsættes for for meget varme. Tag chokoladen af vandbadet, mens der stadig er hele stykker chokolade tilbage, og rør til alt chokolade er smeltet. Afkøl chokoladen til stuetemperatur.


Dyp forsigtigt kagerne i chokoladen, så alt chokolade-ganachen er dækket. Drys med lakridspulver inden chokolade størkner, og opbevar kagerne køligt indtil servering.