COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Luciabrød

(1)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Hjemmebag, der vækker glæde.

35 - 40 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Luciabrød

Gærdej:

100 g smør
5 dl mælk
1 - 2 spsk. safran
50 g gær
1 æg str. M/L
250 g kvark
200 g sukker
2 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. salt
cirka 900 g hvedemel

Pynt:

Dr. Oetker Korender (eller rosiner)
æg til pensling

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Smelt smørret, og tilsæt mælk og safran. Lad blandingen blive lunken. Smuldr gæren i en skål, og hæld den lunkne væske over. Rør til gæren er opløst. Tilsæt æg, kvark, sukker, kardemomme og salt og rør det i sammen med det meste af melet.

Ælt dejen smidig og blank og lad den hæve under et viskestykke i 40 minutter.

Læg rosiner eller korender i blød i lidt vand, så lussekattene bliver saftigere.

2

Ælt dejen smidig på et meldrysset bord. Del dejen i to, som derefter deles op i 15-20 lige store stykker. Tril hvert stykke til en smal rulle, og form dem i et "S" som lussekatte. Læg lussekattene på en bageplade med bagepapir og tryk rosiner eller korender dybt ned i dejen.

Lad lussekattene hæve under et viskestykke i 30 minutter.

3

Tænd ovnen på 225° C traditionel varme.

Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag lussekattene i 7-8 minutter, til de er gyldenbrune.

Lad lussekattene køle af under et viskestykke.

Tips og trick

Hvis man godt kan lide meget safran, kan man tilsætte 2 spsk. safran og 1 tsk. kardemomme. Hvis man rigtig godt kan lide kardemomme, kan man tilsætte 1 spsk. safran og 2 tsk. kardemomme.

Næringsindhold til opskriften Luciabrød

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 392kJ
94kcal
1301kJ
311kcal
Fedt 1.9g 6.2g
Kulhydrat 16g 54g
Protein 2.7g 9.1g