Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Mandelhorn med æble og vaniljeremonce

(1)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Lækre og sprøde udenpå, men bløde og cremede indeni.

14 - 16 stk.

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mandelhorn med æble og vaniljeremonce

Gærdej:

225 g hvedemel
50 g mandelmel
1 spsk. sukker
1 spsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp. salt
150 g koldt smør i tern
1 dl kærnemælk
20 g gær
1 æggeblomme str. M/L

Vaniljeremonce:

100 g marcipan
50 g blødt smør
50 g rørsukker
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1 syrligt æble

Pynt:

1 æggehvide str. M/L
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
3 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Bland hvedemel, mandelmel, sukker og salt grundigt sammen i en stor skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp.

Lun kærnemælken i en gryde og smuldr gæren heri. Tilsæt æggeblommen og rør til gæren er helt opløst.

Lav en fordybning i midten af melblandingen og tilsæt mælkeblandingen. Saml dejen hurtigt og sæt den tildækket et lunt sted i 45-60 minutter.

2

Vaniljeremonce

Rør marcipan, smør, rørsukker og vaniljeekstrakt sammen i en skål. Skær æblet i mindre stykker.

3

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

Del dejen i to portioner. Tril hver portion til en kugle og rul dem ud til en cirkel (Ø 25 cm). Del hver cirkel i 8 lige store trekanter og læg 2 tsk. creme og lidt æbletern i den brede ende på hver trekant. Rul trekanterne sammen til horn og klem enderne sammen, så fyldet ikke flyder ud.

4

Pynt

Læg mandelhornene med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med æggehvide og drys med mandelflager og sukker.

Bag mandelhornene midt i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldenbrune.

Tips og tricks

Nyd hornene lune og friskbagte. De kan også fryses inden bagning og sættes direkte i ovnen fra frost. Bagetiden vil da være 30-35 minutter.

Næringsindhold til opskriften Mandelhorn med æble og vaniljeremonce

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 749kJ
184kcal
1705kJ
419kcal
Fedt 11g 25g
Kulhydrat 17g 38g
Protein 2.8g 6.4g