Flag

Medaljer

8 stk.
Middelsvær
160 minutter
Super lækre flødeskumskager, som kan varieres i en uendelighed. Pynt flødekagen med lige præcis den krymmel og de bær du ønsker
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle
udstikker
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
stjernetyl, flerrillet

Ingredienser

Mørdej
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
150 gflormelis
400 ghvedemel
300 gkoldt smør i tern
4æggeblommer str. M/L
Fyld
6 dlletmælk
1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
Pynt
200 gflormelis
2 spsk.kogende vand
Dr. Oetker Rød Konditorfarve (evt.)
8friske bær
Dr. Oetker Silver Pearls

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
Picture - Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarve (evt.)
Picture - Dr. Oetker Silver Pearls

Medalje er en flødekage som består af to runde og sprøde mørdejsbunde med kagecreme i midten, glasur på toppen og derefter pyntet med en dut kagecreme, krymmel og et bær.
Flødeskumskagen medalje dukkede op i Danmark i starten af 1900-tallet.

1

Mørdej

1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
150 gflormelis
400 ghvedemel
300 gkoldt smør i tern
4æggeblommer str. M/L

Bland mandelmel, sigtet flormelis og hvedemel sammen i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til konsistensen er som rasp. Tilsæt æggeblommer og saml dejen hurtigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 min.

2

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.


Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 4 mm. Udstik et lige antal bunde (ø 8 cm), og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.


Bag bundene i midten af ovnen i 10-12 min. til de er gyldenbrune i kanten og ovenpå. Afkøl bundene helt på en bagerist.

Bagetid: 10 - 12 Minutes

3

Fyld

6 dlletmælk
1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme

Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Pisk kagecremen 1 min. og stil den i køleskabet i 20 min. Kom herefter kagecremen i en sprøjtepose med tylle. Sprøjt creme på halvdelen af de afkølede bunde.

4

Pynt

200 gflormelis
2 spsk.kogende vand
Dr. Oetker Rød Konditorfarve (evt.)
8friske bær
Dr. Oetker Silver Pearls

Lav en glasur af flormelis, vand og evt. konditorfarve og fordel den på de resterende mørdejsbunde. Pynt med krymmel inden glasuren størkner. Læg de pyntede bunde oven på cremetoppene. Brug den overskydende kagecreme til at lave en lille roset oven på glasuren og pynt med et friskt bær.


Opbevares i køleskabet inden servering.