COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Mini sommerlagkager med bær og hyldeblomstcreme - uden gluten

(1)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Disse små søde sommerlagkager må blive et must i sommervarmen.

Ca. 8 stk.

nem 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mini sommerlagkager med bær og hyldeblomstcreme - uden gluten

Redskaber

2 bageplader; 30 x 40 cm

Lagkagebunde uden gluten:

8 æg str. M/L
350 g sukker
4 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 g rismel
100 g kartoffelmel
4 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Hyldeblomstcreme:

2 æg str. M/L
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
¼ Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljestang
2 ½ dl sødmælk
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 blade Dr. Oetker Husblas
2 ½ dl piskefløde

Pynt:

500 g friske bær - vælg dine favoritter
1 dl flormelis
Dr. Oetker Naturlig Hindbærekstrakt , evt.
250 g hvid fondant
flormelis
100 g chokolade til overtræk

Tilberedning

Tilberedning

1

Lagkagebunde uden gluten:

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

2

Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Bland rismel, kartoffelmel og bagepulver i en skål indtil det er ensartet. Vend de tørre ingredienser i æggemassen med let hånd. Smør dejen ud i et jævnt lag på to bageplader beklædt med bagepapir.

3

Bag bundene i ca. 10 min. Vend bundene ud på bagepapir drysset med sukker og udstik 24 runde kager med en diameter på ca. 9 cm.

4

Hyldeblomstcreme:

Pisk æg, sukker, majsstivelse og vaniljekorn sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm cremen forsigtigt op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen godt igennem og tilsæt hyldeblomstdrik.

Læg husblassen i blød i 5-10 min. i koldt vand, pres vandet fra. Smelt husblassen i den varme creme og sæt den til afkøling til cremen er næsten kold og har en tyk og cremet konsistens.

Pisk fløden til en let flødeskum. Vend cremen i flødeskummen. Virker cremen en anelse klumpet, så passer den gennem en sigte, inden den vendes i flødeskummen.

5

Pynt:

Skyl bærrene og skær større bær i mindre stykker. Vend bærrene i flormelis og lad dem trække i 30 min. Smag evt. til med hindbærekstrakt.

6

Rul fondanten tyndt ud på et bord drysset med flormelis. Udstik 8 cirkler med en diameter på ca. 9 cm. Smør de 8 bunde med et meget tyndt lag creme og læg fondanten ovenpå. Læg resten af bundene sammen to og to med bær og creme og læg toppen på. Smelt chokoladen og lav et fint mønster, som lægges på toppen af kagen.

Tips og tricks:

Opbevar kagerne på køl. Holdbarhed 1-2 dage.

Kagen kan laves som en stor lagkage ca. 24 cm i diameter. Der passer til festlige lejligheder som bryllup, konfirmation og studenterfest.

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.

Næringsindhold til opskriften Mini sommerlagkager med bær og hyldeblomstcreme - uden gluten

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 3467kJ
818kcal
1056kJ
249kcal
Fedt 26g 7.9g
Kulhydrat 130g 40g
Protein 17g 5.2g