COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Mini-sommerlagkager med bær og hyldeblomstcreme

(0)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Disse små søde sommerlagkager må være et must i sommervarmen.

Ca. 8 stk.

nem 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mini-sommerlagkager med bær og hyldeblomstcreme

2 bageplader; 30 x 40 cm

Lagkagebunde:

8 stk. æg str. M/L
300 g sukker
4 tsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljesukker
½ dl vand
300 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver

Hyldeblomstcreme:

¼ Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljestang
2 æg str. M/L
2 spsk. sukker
1 spsk. hvedemel eller majsstivelse
2 ½ dl sødmælk
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 blade Dr. Oetker Husblas
2 ½ dl piskefløde

Pynt:

500 g friske bær - vælg dine favoritter
1 dl flormelis
Dr. Oetker Naturlig Hindbærekstrakt
250 g hvid fondant
flormelis
100 g chokolade til overtræk

Tilberedning

Tilberedning

1

Lagkagebunde:

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Fordel bundene ligeligt på to bageplader beklædt med bagepapir.

2

Bag bundene i ca. 7-10 min. til overfladen er let gylden. Vend bundene ud på bagepapir drysset med sukker og udstik 24 runde kager med en diameter på ca. 9 cm.

Mærk efter med et træspyd om den er nok bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen kan du komme et stykke stanniol over mens den bager færdig.

3

Hyldeblomstcreme:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker, hvedemel og vaniljekorn sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm cremen forsigtigt op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen godt igennem og tilsæt hyldeblomstdrik.

Læg husblassen i blød i 5-10 min. i koldt vand. Klem vandet ud af husblassen og rør det i den varme creme. Rør indtil husblassen er helt smeltet. Sæt cremen til afkøling indtil den er næsten kold og har en tyk og cremet konsistens.

Pisk fløden til en let flødeskum. Vend cremen i flødeskummen. Virker cremen en anelse klumpet, så passer den gennem en sigte, inden den vendes i flødeskummen.

4

Pynt:

Skyl bærrene og skær større bær i mindre stykker. Vend bærrene i flormelis og lad dem trække i 30 min. Smag evt. til med hindbærekstrakt.

5

Rul fondanten tyndt ud på et bord drysset med flormelis. Udstik 8 cirkler med en diameter på ca. 9 cm. Smør 8 bunde med et meget tyndt lag creme og læg fondanten ovenpå. Læg resten af bundene sammen to og to med creme og bær og læg toppen med fondant på. Smelt chokoladen og lav et fint mønster, som lægges på toppen af kagen.

Tips og tricks:

Opbevar kagerne på køl. Holdbarhed 1-2 dage. Bundene kan fryses eller opbevares i en kagedåse i 5 dage. Du kan også nedfryse det overskydene dej og bruge det til romkugler på et senere tidspunkt.

Kagen kan også laves som en stor lagkage, ca. 24 cm i diameter. Kagen passer til festlige lejligheder som bryllup, konfirmation og studenterfest.

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.

Næringsindhold til opskriften Mini-sommerlagkager med bær og hyldeblomstcreme

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 3376kJ
805kcal
1027kJ
245kcal
Fedt 26g 8g
Kulhydrat 125g 38g
Protein 16g 5g