Flag

Mojito cheesecake i tre lag

8 - 10 portioner
Svær
200 minutter
Hvis du er vild med drinken mojito, vil du elske denne mojito cheesecake, som er med en frisk mojitocreme med mynte og limegelé på toppen - i hele tre lag.
Wow for en cheesecake! Denne kage er noget af en showstopper med sine smukke lag af flødeostecreme og grøn limegelé. Kagen er inspireret af drinken mojito, så flødeostefyldet er smagt til med mynte, lime og romaroma og den grønne gelé har en dejlig smag af lime og rom. En perfekt afslutning på en...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
foodprocessor eller minihakker
Dr. Oetker Retro springform; ø 18 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm

Ingredienser

Kiksebund
100 gsmeltet smør
150 gdigestive kiks
80 grørsukker
Mojitocreme
2 bladeDr. Oetker Husblas
saft og revet skal fra 1 ubehandlet lime
100 grørsukker
200 gflødeost (neutral)
1 tsk.Dr. Oetker Romaroma
2 dlpiskefløde
2 spsk.finthakkede, friske mynteblade
Limegelé med romsmag
6 bladeDr. Oetker Husblas
2 dllimesaft (af 6 friske limefrugter)
2 dlvand
200 grørsukker
1 tsk.Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
2 tsk.Dr. Oetker Romaroma
Pynt
1lime
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
½ dlpiskefløde
mynteblade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Romaroma
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Romaroma
Picture - Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
1

Kiksebund

100 gsmeltet smør
150 gdigestive kiks
80 grørsukker

Smelt smørret ved lav varme. Blend kiks til mel i en foodprocessor. Rør smør, kiksekrummer og rørsukker sammen.

Beklæd bunden af en springform (ø 18 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten af formen. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af formen, og pres den godt sammen. Stil bunden i fryseren imens mojitocremen forberedes.

2

Mojitocreme

2 bladeDr. Oetker Husblas
saft og revet skal fra 1 ubehandlet lime
100 grørsukker
200 gflødeost (neutral)
1 tsk.Dr. Oetker Romaroma
2 dlpiskefløde
2 spsk.finthakkede, friske mynteblade

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. 

Varm limesaft op i mikroovn eller i en kasserolle, klem husblassen fri for vand og smelt den i den varme saft. Stil det til afkøling.

Pisk rørsukker, flødeost og Romaroma sammen i en skål. Pisk fløde til en blød skum i en anden skål. 

Rør den let afkølede limesaft i flødeosten. Vend forsigtigt flødeskum og hakket mynte i ostemassen med en dejskraber. Fordel cremen ligeligt i tre frostposer. Klip spidsen af den første frostpose og fordel ostecremen ovenpå kiksebunden. Glat ostecremen ud i et jævnt lag med en vinkelpalet. Stil kagen i fryseren i 10-15 minutter imens geléen forberedes.

3

Limegelé med romsmag

6 bladeDr. Oetker Husblas
2 dllimesaft (af 6 friske limefrugter)
2 dlvand
200 grørsukker
1 tsk.Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
2 tsk.Dr. Oetker Romaroma

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. 

Si limesaften og hæld den i en kasserolle med vand og rørsukker, kog det kort op til sukkeret er opløst. Tilsæt Grøn Konditorfarve og Romaroma og fordel saften ligeligt i tre kopper. 

Klem vandet fra to blade husblas og opløs det i den første kop med saft. Lad geléen falde i temperatur til den er lillefingervarm.

Tag kagen ud af fryseren. Hæld forsigtigt den afkølede gelé fra den første kop over kagen i en tynd stråle, ved at lade den glide ned ad en ske, der vender med buen opad. Sæt kagen tilbage i fryseren i 10-15 minutter.

Gentag processen med at komme skiftevis creme og gelé på kagen, og sæt den til afkøling imellem hvert lag så husblassen kan nå at stivne inden det næste lag kommes på. Inden hver omgang gelé kommes på skal koppen med saft varmes kort i mikroovn, så den er varm nok til at smelte to blade husblas i den. Sørg for at geléens temperatur er lillefingervarm inden den hældes over laget med mojitocreme.

4

Pynt af tørrede limes

1lime
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
½ dlpiskefløde
mynteblade

Tænd ovnen på 90 ºC varmluft.

Skær limefrugten i tynde skiver, vend skiverne i lidt grøn konditorfarve. Kom skiverne på en bageplade med bagepapir og tør dem i ovnen i 1-2 timer. 

Pisk fløden til skum og kom det i en sprøjtepose med en rund tyl, sprøjt små toppe af flødeskum på kagen. Pynt med de tørrede limeskiver og frisk mynteblade.