Flag

Muffinboller

12 - 16 stk.
Middelsvær
240 minutter
Disse lækre boller er fyldt med kagecreme og får deres anderledes form af at blive bagt i en muffinform. Prøv dem også som alternative fastelavnsboller.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
muffinform i metal

Ingredienser

Gærdej
25 ggær
2 dlletmælk - fingervarmt
3æg str. M/L
1 spsk.sukker
1 tsk.salt
1 spsk.honning
125 gblødt smør
about 500 ghvedemel
æg til pensling
Kagecreme
2 dlletmælk
½ brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme (50 g)
Pynt
100 gflormelis
1 spsk.kakao
2 spsk.varmt vand
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme (50 g)
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
1

Gærdej

25 ggær
2 dlletmælk - fingervarmt
3æg str. M/L
1 spsk.sukker
1 tsk.salt
1 spsk.honning
125 gblødt smør
about 500 ghvedemel
æg til pensling

Rør gæren ud i den lune mælk. Rør æggene i. Tilsæt sukker, salt, honning, smør og halvdelen af melet. Rør det godt sammen og tilsæt det resterende mel lidt ad gangen imens der røres rigtig godt. Lad dejen hvile i skålen under et fugtigt klæde, ved stuetemperatur i 1 time.

2

Kagecreme

2 dlletmælk
1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme (50 g)

Hæld letmælk i en skål. Tilsæt cremepulveret og pisk det i hånden med et piskeris i 1 minut. Stil kagecremen i køleskabet i 20 minutter.

3

Formning og afbagning

Smør en metalmuffinform grundigt med smør eller olie. Fordel dejen, med to skeer dyppet i vand, i de smurte forme, lav en fordybning i hver dej og kom lidt kagecremen i. Fold dejen ind over cremen og vend bollen på hovedet i formen så lukningen vender nedad. Lad muffinbollerne hæve overdækket et lunt sted i 45 minutter. 


Tænd ovnen på 180 °C varmluft.


Pensl muffinbollerne med æg og bag dem i 20-25 minutter. Afkøl dem på en bagerist

Bagetid: 20 - 25 Minutes

4

Pynt

100 gflormelis
1 spsk.kakao
2 spsk.varmt vand
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)

Lav en glasur af flormelis, kakao og varmt vand, juster med mængden af vand til den ønskede konsistens opnæs. Fordel glasuren over de afkølede muffinboller og pynt med hasselnøddeflager imens glasuren stadig er fugtig.